zondag 22 februari 2015

Masker op Canvas

Tja, ondanks dat de carnaval al voorbij is, heb ik toch een Venetiaansmasker voor jullie. 
Een paar weken geleden heb ik een paar kartonnen maskers gehad van iemand. Ik wist al meteen wat ik wilde maken, maar ik moest nog even bedenken hoe ik dat ging doen. Dat heeft wat voeten in de aarde gehad, want ik heb het masker zes keer opnieuw moeten bewerken voordat het lukte, zoals ik wilde. Het masker niet helemaal glad dus is de structuur  grover dan ik had gewild, maar ik ben erg tevreden met het eindresultaat. 


Wat heb ik gedaan om dit project voor elkaar te krijgen. Ik heb het masker eerst bewerkt met witte gesso en daarna heb ik het in 3 kleuren gespoten met Copic Markers met behulp van de Airbrush.


Eigenlijk was het de bedoeling dat het alleen een masker zou zijn, maar in overleg met Yvonne heb ik besloten om het op een canvas te bevestigen. Het canvas heb ik bewerkt met structuurpasta, gedroogd met een heattool, daarna geverfd met Gesso. Ook dit heb ik weer gedroogd met een heattool, zodat ik snel verder kon om het project af te maken


De canvas heb ik bewerkt met 3 kleuren PanPastel en natuurlijk heb ik dit gefixeerd met Ghiant Inktjet Fix. Dit moet je wel in een goed geventileerde ruimte doen, het liefst buiten als het mogelijk is. Alle bloemen heb ik vastgezet met een lijmpistool.


Ik heb de volgende kleuren gebruikt op het canvas.
340.3 - Permanent Red Shade
280.5 - Orange
270.5 - Yellow Ochre

Voor het masker heb ik de volgende Copic kleuren gebruikt:
R35-59 en Y19

Zo dat was het weer voor de keer. Hopelijk heb ik jullie weer kunnen inspireren. Natuurlijk zijn wij erg nieuwsgierig naar jullie projecten, die kunnen jullie ons laten zijn op onze FB groep.

Tot de volgende keer.
4 opmerkingen: