vrijdag 24 maart 2017

Weggeefactie

Hallo allemaal,

onderaan het bericht heb ik een leuke verrassing voor je!
Voor deze post heb ik de Ara verf uitgeprobeerd, samen met de Gelli plate en bloemenstempels en heb daarbij ook de Slow Dry medium gebruikt.



Soms ben ik te enthousiast bezig en vergeet ik tussendoor foto's te maken, maar ik neem je stap voor stap mee in het proces:


Ik ben begonnen met één kleur, omdat ik effect wil creëren door het stempelen en meerdere afdrukken over elkaar heen. Brayer je kleur uit over de Gelli plate, stempel hierin en maak daarmee afdrukken op een witte ondergrond. Ik heb hiervoor een stevig oud scrapvel in vierkanten gesneden en kwam erachter dat je het handigst een formaat kunt nemen dat iets groter is dan je Gelli plate. De Student Gelli plate is 13 x 13 cm, neem dan je papier 15 x 15 cm.


Doordat ik foto's nam, was de verf al wat gedroogd en kreeg ik niet een mooie afdruk.(links op de foto) Tijd om het Slow dry medium te gebruiken, je voegt een klein drupje bij je verf en brayert dit uit. (aan de lichte vlekken die je op de foto ziet, zie je dat ik teveel medium heb toegevoegd, je hebt maar weinig nodig). Doordat de verf nu langer nat blijft, heb je meer tijd om te stempelen (en foto te maken:) ) en krijg je toch een volledige verfafdruk! 


Daarna heb ik geel en wit aangebracht en hiermee over de roze print afgedrukt.


De kleuren mengen zich.


Tussendoor maak je je Gelli plate niet schoon. De verf die er nog op blijft zitten, werkt weer mee in de volgende laag. Zo maakte ik verschillende achtergrondjes. Waar je nog wit in de achtergrond ziet, is gewerkt met een eerste afdruk.


Soms zit er nog een gestempelde achtergrond onder, ook dat speelt mee in je uiteindelijke resultaat. Ga lekker proberen en houd het eenvoudig voor mooie frisse resultaten!


Deze achtergrond uiteindelijk niet gebruikt, maar kijk eens naar het effect van alleen maar stempelen langs de rand en dan afdrukken... .


Van het oranje gemaakte papier stempelde en stanste ik de bloemen en de blaadjes gaf ik kleur met Inktense kleurpotloden.


Zet stipjes langs de randen met een witte Molotow Marker.


De spetters maakte ik door de punt van een witte Graphik Line Painter even ingedrukt te houden en dan met een rietje langs de punt te blazen.



Van de serie achtergrondjes maakte ik Clean and Simple kaartjes met een strook vellum waar de tekst op gestempeld is.



Vind je het leuk om ook de Student Gelli plate te proberen, ik mag er eentje weggeven!
Speciaal voor jou!


Laat bij deze blogpost of bij het bericht wat ik op Facebook plaats een berichtje achter. Je hebt tot 4 april de tijd om te reageren. Bij mijn volgende blogpost op 6 april maak ik de winnaar bekend.
Leuk dat je kwam kijken, tot de volgende keer!


16 opmerkingen:

  1. Wat een goeie uitleg. Ik ben mij aan het verdiepen in inderdaad dat leuk uitstansen! Dat ik daar zelf niet opgekomen ben hahaah.
    Ik loot graag mee natuurlijk!
    Dank je wel!
    X
    Diana
    Diana's Creations

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een supergave creaties heb je gemaakt. Duidelijke uitleg met de foto's erbij....top! Ik doe graag mee aan je loterij!
    xxx Margreet

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Lijkt me superleuk om uit te proberen.... Ik doe graag mee!
    Groetjes, Maaike

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Lijkt me reuzeleuk om te doen, wat een mooie effecten!
    ik doe ook graag mee voor de loting. Alvast dankjewel voor de kans!
    Nancy

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ziet er mooi uit, kleurrijk. Christianne

    BeantwoordenVerwijderen
  6. ik ben zo blij met je duidelijke uitleg. Ik probeer al een poosje zelf uit te vogelen hoe het werkt en ik heb alleen een klein rondje. Het zou geweldig zijn om een grotere te winnen
    dank je wel

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Prachtig. Dank voor je uitleg. Ik verheug me op de workshop. Een eigen gelli plate staat al op mijn verlanglijstje.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Je hebt het super uitgelegd zo met die foto's en op mijn verlanglijstje staat zeker een workshop bij jou om het helemaal uit te kunnen proberen, dat zal ook zeker wel een keertje gebeuren. Leuk dat je zoiets ook weg mag geven. Groetjes, Ria

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Geweldig hoe je de bloemen gebruikt hebt, gave frisse kleuren en echt heel anders. En
    wat een leuke actie ik doe graag mee hoor! Groetjes, Nelleke

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat een gave uitleg. Ik zou de gelliplate graag uitproberen, hoe gaaf is het om je eigen achtergrond te creëren en steeds weer een nieuwe verrassing van een afdruk te zien. Ik vind het geweldig! Wat leuk dat je iemand met een gelliplate blij mag maken. Groetjes, Cindy

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat fijn zo'n uitleg.... daar kunnen we wat mee! Een nu wil ik dat ook wel uitproberen dus ik loot graag mee! Thanks Boukje!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Super leuk zo en eigenlijk weer simpel... Bedankt voor de kans om te winnen en dan ga ik kijken of het mij ook zo mooi lukt...

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat een prachtige kaarten!!! Mijn vingers kriebelen al om zo iets moois te maken! Hoop stilletjes dat ik mag winnen :)

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat een duidelijke uitleg. Gaaf effect geeft dit zeg. Heel mooi.
    groeten, Aartje

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ik wil al een tijdje een gelliplate gaan gebruiken maar durf niet zo bang dat ik het niet kan of zo, maar jouw uitleg is zo duidelijk daarmee durf ik het wel te gaan doen🎨

    BeantwoordenVerwijderen