dinsdag 26 september 2017

gelli printing op bakpapier

Gelli prints kun je maken op allerlei soorten ondergronden, afhankelijk van je doel. 
Je kunt prints maken op  papier, textiel, canvas of voorwerpen. Deze keer heb ik op bakpapier van Albert Heijn geprint. Je krijgt met het bakpapier een mooie transparante print die je goed kunt verwerken in je art journal. 


Neem een paar leuke kleuren verf en breng een laagje aan op de Gelli-plate. Ik heb hier Dylusions gebruikt, die (omdat het zeer dunne verf) is wat vlekkerig op de Gelli-plate ligt. Dit vind ik zelf niet erg, je krijgt zo namelijk extra structuur ;-)


Leg er een velletje bakpapier op en maak een print. 
De eerste laag is een effen laag, omdat ik hier nog geen stempels of stencils heb gebruikt. Dit ga ik in de volgende lagen  gebruiken. 


Breng weer een klein beetje verf aan op de Gelli-plate. Het is niet nodig iedere keer je hele Gelli-plate in te smeren. Je kunt hier juist leuk mee variëren. 

Druk een stempel, hier gebruik ik foamstamps, in de verf en maak een print. 


En zo krijg je snel een paar leuke prints die je verder kunt verwerken in andere projecten, zoals je art journal. 


Met de Gelli-prints en mijn kleine Dylusions flip journal ga ik een art journalpage maken. Ik gebruik een van de prints en scheur hem in stukjes. Deze plak ik met gel medium verspreid over een achtergrond met Dylusions verf. 


Daarna is het nog leuk om met stencils (hier gebruik ik Studio Light )  meer structuur aan te brengen. Als laatste gebruik ik nog wat leuke stempels met tekst. Ik heb 2 leuke katten van Vera Lane  ingekleurd met Derwent Procolour en in mijn flip journal geplakt. De tekst heb ik gevonden op het internet en geschreven met Derwent Line markers. 

Je hoeft niet altijd je hele Gelli-print te gebruiken. Gebruik ook eens stukjes, vooral handig als je een print hebt gemaakt die niet helemaal mooi is geworden.....gebruik dan alleen de mooie stukjes. 

tot de volgende keer

groetjes

  

2 opmerkingen: