dinsdag 4 september 2018

Beautiful vintage roses with Copics- ProColour - PanPastel

Hallo allemaal,

Heerlijk om weer een blog te maken na een warme mooie zomer. Deze keer heb ik een aantal kleurmiddelen gecombineerd. Ik vind het een feest om te spelen met mooie kleuren en dan te zien hoe de kleurencombinaties tot zijn recht komen.
Deze keer een blogpost met veel foto's. Zo hoop ik duidelijk te kunnen laten zien, hoe ik de kaart gemaakt heb.

Als eerste heb ik de stempel afgedrukt met Memento Luxe. Omdat ik een vintage look wil gaan creëren, heb ik voor de kleur Toffee Crunch gekozen. Deze inkt is iets natter, dus even laten drogen.
Daarna ben ik met de R22-R20-R01-R00 en de E17 de bloemblaadjes van de roos gaan kleuren. Ik ben met de donkerste kleur begonnen. In onder staande foto's zie je stap voor stap hoe ik dit heb gedaan.
Nadat ik de "R" kleuren van donker naar licht heb aangebracht, gebruik ik de E17 om de extra accenten van de schaduw te benadrukken.
Met de R22 en R20 ga ik daarna de E17 een beetje vervagen.
Vervolgens ga ik aan de slag met de rest van de roos.
De blaadjes van de roos geef ik kleur met de G82 en G85. De E17 gebruik ik weer om de schaduw extra aan te zetten en de vintage look te creëren.


Het kleurwerk met de Copics is nu klaar. Ik ga de extra accenten in de stempel aanbrengen met de ProColour van Derwent. Dit is een harder potlood wat ontzettend mooi pigment afgeeft. Kleine details kun je fantastisch aanbrengen. Ik gebruik hier nummer 13 en 63.
Onderstaand het resultaat van het kleurwerk met de Copics en de ProColour potloden.
Voor de achtergrond gebruik ik VersaMark, een achtergrondstempel en PanPastel.
De gekleurde stempel masker ik, hierdoor komt er geen VersaMark en PanPastel op het kleurwerk.
Op onderstaande foto zie je de achtergrondstempel heel lichtjes. Dit is de VersaMark. Ik laat dit eventjes drogen alvorens ik de PanPastel aanbreng.
Omdat ik een vintage look wil, gebruik ik de Bronze 930.5. Ik dep de PanPastel als het ware in de VersaMark. Pas als dit klaar is ga ik verder met ronddraaiende bewegingen. Zo "veeg" ik het patroon niet uit.
 Als laatste stap heb ik de kaart gefixeerd, met Academy Fixatie Hier het resultaat! Ik ben er erg blij mee.
 Ik heb genoten van het maken van deze kaart. Echt een feest om met zulke schitterende kleurmiddelen te werken. De gebruikte stempels: roos en achtergrond zijn beide van Studio Light.

Hartelijke groet en geniet van het schitterende najaar.

4 opmerkingen: