zondag 13 januari 2019

Art Journal Pagina: Winter

 Hoi allemaal, vandaag mag ik, Heidi, jullie mijn project voor de maand januari laten zien! Voor het project van vandaag heb ik gekozen om een pagina in mijn art journal te maken, geïnspireerd door de winter. Eigenlijk hou ik helemaal niet van de winter (ik hou niet van ijs en de kou), maar ik ben het wel eens met de tekst die ik op de pagina van vandaag heb gebruikt, dus daar probeer ik dan maar aan te denken als ik niet geniet van het huidige seizoen!
Laten we snel beginnen!Stap 1:

Ik werk vandaag in mijn A4 formaat art journal van Studio Light. Dit papier kan goed tegen water maar niet zo goed tegen gummen, dus dat probeer ik tot een minimum te beperken. Ik ben begonnen met het aanbrengen van de tekst met een potlood en toen ik tevreden was ben ik over de lijnen gegaan met een zwarte Copic MultiLiner (0.3). Als er nog potloodlijntjes te zien waren dan heb ik die daarna voorzichtig weggegomd, nadat de inkt droog was.

Vervolgens heb ik met een spatel structuurpasta aangebracht over een stencil met sneeuwvlokken en dit heb ik laten drogen.


Stap 2:

Vervolgens ben ik gaan werken aan de hoofdelementen van mijn pagina: ik heb gekozen voor zomers gele bloemen. Hiervoor heb ik op Clairefontaine “Bristol“ papier gestempeld met Versafine “Onyx Black“ inkt en daarna geheatembossed met doorzichtig (clear) embossing poeder. Hierdoor blijven de lijnen strak en zwart ook al ga ik later water toevoegen. De stempel die ik heb gebruikt is van Simon Says Stamp (“Beautiful Flowers“). Het grote bloemstuk heb ik twee keer gestempeld en ook twee keer één van de losse bloemen in de set die precies past op één van de bloemen van de grote stempel.

Vervolgens ben ik de bloemen gaan inkleuren met Molotow “Aqua Twin Markers“ en een waterpenseel. Ik heb de volgende kleuren gebruikt: Primary Yellow, Pink (wanneer je Pink aanbrengt over Primary Yellow dan krijg je de orangjeachtige kleur die je ziet in de foto), Yellow Green, Dark Green en Cyan. Nadat alles droog was heb ik details aangebracht met een witte Gelly Roll pen. En vervolgens heb ik alles uitgeknipt met een klein wit randje er om heen.


Stap 3:

Nu is het tijd om kleur op mijn achtergrond aan te brengen. Hiervoor heb ik een winters blauw pigmentpoeder Lindy’s Stamp Gang Magical “Danny Zuko’s Denim gekozen in combinatie met water. Vervolgens heb ik nog wat Stampendous Fran-Tage Embossing Poeder in “Shabby Blue“ aangebracht wat zorgt voor de witte en donker gouden vlekjes.

Om de pagina helemaal af te maken hoef ik nu alleen nog de grote bloemelementen op de pagina te bevestigen met één millimeter dik foam tape en de losse bloemen hier bovenop te bevestigen, ook met foam tape.

Meer foto’s:En dat was het weer voor vandaag! Ik wens jullie een creatieve dag toe!
En geniet lekker van het winterse weer!


1 opmerking:

  1. Geweldig en super uit gelegd je heb me geinsprireerd en dit zeker namaken😀

    BeantwoordenVerwijderen