donderdag 28 maart 2019

PanPastel


Hallo allemaal,Heerlijk de lente is in aantocht. Prachtige kleuren komen weer te voorschijn in de natuur. Dat inspireert me nog meer om weer aan de slag te gaan. Deze keer ben ik gaan inkleuren met de PanPastel.


Ik heb een kleurplaat gekozen van Emanuelle Colin.


Als eerste ben ik gestart met de veren. Die wil ik heerlijk bond gaan kleuren. Ik gebruik de kleuren Yellow Shade ( 250.3). 


                                   Als tweede kleur breng ik een beetje Orange aan (280.5)Als derde kleur gebruik ik de Orange (280.5). Tevens gebruik ik nu wat blender (010). De blender vind ik erg fijn werken. Hierdoor wordt de PanPastel nog iets romiger en mengt het mooier in elkaar.Zo begin ik ook aan de tweede veer. Laagje voor laagje bouw ik dit op. Ik gebruik de kleuren: Phthalo Blue tint ( 560.8) en daarna de Phthalo Blue (560.5). Ook hier gebruik ik de blender.Als ik de veren kleur heb gegeven met de PanPastel, ga ik details aanbrengen met de Pastelpotloden van Derwent. Dit vind ik een te gekke combinatie. Zo kan je mooie details aanbrengen en komen de veren echt tot leven. Ik doe dit met kleine streepjes. De kleur wit gebruik ik om meer contrast aan te brengen.Als ik de kleurplaat geheel voorzien heb van PanPastel, maak ik ook een achtergrond. Dit is zo fijn, makkelijk en mooi om met PanPastel te doen. Ik stempel met Versamark een afbeelding. Ik laat de Versamark een beetje aan drogen en breng dan deppend de kleur op wat ik wil van de PanPastel. Ik wrijf pas zachties als er PanPastel op de afdrukken zit. Zo voorkom ik dat ik de afdruk met Versamark uit veeg.
heel veel kleurplezier gewenst! Geniet van de lente en tot de volgende post.

Creatieve groet,
3 opmerkingen: