woensdag 28 augustus 2019

Daniël Smith en cuties

Hallo lieve volgers, Cuties blijven toch ook super leuk om te kleuren maar deze zijn er de laatste tijd bij mij een beetje bij ingeschoten. Ook dat gaat natuurlijk super met de Daniel Smith aquarelverf. Zoals jullie vast al wel gelezen hebben, hier op het blog of in de facebookgroep, gaan er binnenkort,  twee prachtig op elkaar afgestemde sets uit komen. Flowers and more en Designers choice. In de blogpost van 17 augustus van Cordine kun je dit nog even goed nalezen en de prachtige kleuren bewonderen! Hierbij plaats ik de link naar eerder genoemde blogpost. 

Ik houd erg van de stijl van Danielle Donaldson. Zij heeft een paar prachtige boeken uitgebracht en Daniel Smith aquarelverf is een van haar favorieten.
Ook ontwierp ze deze geweldig leuke stempels en deze zijn uitgegeven door Stamping Bella.
Volgens mij alweer een poosje geleden.


Aquarel papier Terschelling glad gaat erg goed met eerder genoemde waterverf.
Waar je wel om moet denken is dat je als je kleiner werkt niet overal even nat kunt werken omdat dit dan te snel doorloopt. Sommige oppervlakten zijn dan te klein. Nou moet ik erbij vermelden dat ik nog maar een beginner ben en zelf nog van alles uit probeer. Binnen ons team zitten een paar talenten met deze aquarelverf van Daniel Smith!


Hier heb ik de eerste laagjes aangebracht. Ik heb eerst de verf verdund op een bord van porselein. De verf opgenomen met een vochtige kwast en daarna aangebracht. 
De kleuren voor het poppetje links:
Huid: Buff Titanium
Haar: Green Apatite Genuine
Shirt: Rose of Ultramarine
Jurk en maillot: Cobalt teal Blue, in de maillot zit ook een klein beetje Phtalo Blue.
Kleine poppetje rechts:
Huid: idem
Haar: Burnt Sienna
Shirt: Phthalo Blue
Jurkje: Opera Pink
Maillot: Phthalo Blue


Het tweede laagje met dezelfde kleurtjes. Op plaatsen waar ik nog niet tevreden ben ga ik daarna nog een keer terug. Maar wacht eerst tot het droog is. 


Vind je dat mooi dan kun je nu ook nog met potloden accenten aan gaan brengen maar bij dit soort poppetjes vind ik perfectie niet nodig! Ik vind ze leuk zoals ze zijn. 
Wat ik bij Danielle Donaldson zag is dat ze veel gebruik maakt van een witte marker/fineliner. 
Die hebben we bij Colourstock uiteraard ook! Het geeft net dat beetje extra aan je kleurwerk, in dit geval dan. Ik gebruikte hiervoor heel voorzichtig een witte marker met acrylverf van Molotow. 

Toen ben ik de volgende afbeelding gaan kleuren. 


Hiervoor gebruikte ik voor de huid: Buff titanium in de wangetjes een klein beetje opera pink
Verder gebruikte ik hier maar drie kleurtjes. Green Apetite Genuine, Rose of Ultramarine en Phthalo blue. De jurkjes deed ik als volgt. Ik bracht met een schone kwast een laagje water aan en daar liet ik, met water verdund, wat van de bovengenoemde 3 kleurtjes in lopen. Bij de kleine poppetjes bracht ik twee kleurtjes aan omdat dat oppervlak veel kleiner is, vind ik dat mooier. 
Ook bovenop de hoofdjes, weet niet of het haar is of hoedjes zijn, bracht ik eerst schoon water aan en liet de kleur erin uitvloeien. 

Ook hier heb ik daarna weer met een Molotow witte acrylmarker  accentjes aangebracht.
Hier en daar, de streepjes op de benen heb ik aangezet met een zwarte Copic fineliner. 


Omdat ik nog niet zo goed weet of ik er kaarten of kleine journal pagina's mee wil maken laat ik mijn pagina nog even heel. Als je met waterverf werkt kun je de pagina het beste nog even vast laten zitten op je papier blok.  Dat gaat het ook niet bobbelen door het water. 
Daarna haal je het pas los. Ik vind dat erg fijn gaan met een vouwbeentje. Ik heb er nog eentje liggen uit mijn origami tijd. Zo zie je maar waar het weer goed voor is. 

Ik hoop dat ik je een beetje inspiratie heb kunnen geven en ik zou zeggen haal je cuties weer eens voor de dag! Veel plezier. 
1 opmerking: