dinsdag 10 september 2019

stempelafdrukken maken en 'aquarelleren' met de copic markers

Hoi allemaal,

Ik mag weer een blogpost verzorgen voor colourstock. Ik wil jullie deze keer laten zien dat je een stempelafdruk kunt maken met de copics en dat je kunt 'aquarelleren' met de copics.


Voor het afdrukken van de stempel met de copics zijn er copics en de activator nodig. Werk stukje voor stukje en doe niet de gehele stempel tegelijk. Breng met de copic de kleur naar keuze aan op de stempel en spray wat activator op dat gedeelte van de stempel. Het is uittesten hoeveel er aangebracht  moet worden van de activator. Het moet niet kletsnat  maar het moet ook niet te droog zijn. Stempel het stukje wat bewerkt is.
 Werk zo stukje voor stukje af met de kleuren naar keuze.


 Uiteindelijk is de stempel afgedrukt met de copics.


 Nu begint het inkleuren op de 'aquarel' manier. Er is gekozen voor de zachtere kleuren. De basis is de blender, kleurnr 0.


 Het is bijna niet te zien, maar het gedeelte bij de linkerschouder is erg nat gemaakt met de blender. Pas wel op dat het lijntje van de schouder net niet wordt geraakt anders wordt dat ook uit gevaagd omdat dat lijntje natuurlijk ook met copics is gedaan.


 Breng wat kleur naar keuze aan.


 En 'trek' nu de kleur met de blender wat naar buiten toe zodat het bij de rand wat donkerder blijft en daar waar er minder kleur moet zijn, het lichter wordt.


 En zo moet verder gegaan worden op de plekken waar hetzelfde effect behaald moet worden: breng met de copic blender  blendervloeistof aan.


Breng de kleur naar keuze aan daar waar de blendervloeistof is aangebracht en vervaag met de blender de kleur totdat het naar tevredenheid is. Het echte resultaat wordt pas zichtbaar als het geheel helemaal droog is.


Ook het water rondom de zeemeermin is op dezelfde manier aangebracht. De staart van de zeemeermin is met de copic marker op de gebruikelijke manier ingekleurd.


Ik hoop dat ik jullie heb kunnen laten zien dat de copic markers ook op een andere manier gebruikt kunnen worden.

Tot de volgende keer,

Groetjes,
Karen Hemel

1 opmerking: