maandag 4 mei 2020

I've got adventure in my soul

Hallo allemaal,

Ik ga vandaag aan de slag met de nieuwe Paint Pan Stets van Derwent. Zoals de nieuw Graphitint als de Metallic kleuren zijn prachtig.  Deze verf is ook uiterst geschikt om mee te werken als je graag mixed media projecten maakt. Het zijn super gave kleuren! Dus.... let's go!Ik heb onderstaande materialen gebruikt voor mijn project.

  • Graphitint Paint Pan Set van Derwent
  • Waterbrush pennen van Derwent
  • Paint On papier blauw van Clairfontaine


Als eerste heb ik het papier een primer laagje gegeven met witte Gesso. Dit heb ik laten drogen. Vervolgens heb ik met structuurpasta wat reliƫf aangebracht.Als het een beetje aan het aan drogen is, schraap ik er iets vanaf. Eigenlijk maak ik het een beetje kapot om het een grung effect te geven.


Vervolgens plak ik er met matte medium een stukje rice paper op.


Daarna breng ik nog wat structuurpasta aan. Nu heb ik op drie plaatsen op een mijn papier, wat structuurpasta zitten. Dit zorgt voor meer eenheid.


Dit laat ik goed drogen. Het liefste aan de lucht. Wil je graag doorwerken aan je project dan kun je de structuurpasta met een heattool drogen. Zorg er wel voor dat je niet te dicht op je pasta komt. Dan kunnen er blaasjes ontstaan. Als het droog is gaat het echte kliederen beginnen. Kies een kleur die je bij je ricepaper vindt passen. Breng dit aan het begin van je papier aan. Vervolgens is het toverwoord... WATER! spuit water erop en laat de pigmenten dansen over je project. Je ziet hieronder, dat het echt nat is!


 Ik wilde een dubbele pagina in mijn art journal. Voor de tweede pagina heb ik voor wat blauw/paars tinten gekozen.


Als er genoeg verf op zit, laat ik alles goed drogen. Daarna ga ik bubbels maken. met een mal en een potlood teken ik eerst rondjes.Vervolgens breng ik met mijn vingers, witte gesso aan in de rondjes. ik doe dit bladzijde voor bladzijde, omdat ik voor de vervolgstappen de gesso nat wil hebben.


Met de wijnrode kleur ga ik schaduw aanbrengen in de bubbels. Ik kan de eerste laag lekker mengen met de gesso.


Ook kun je met de Inktense potloden nog wat extra schaduw aanbrengen. Vervolgens lekker blenden met een penseel en wat water.Met de refils van de Molotow one4all, ga ik spetters aanbrengen in wit en zwart. Ik gebruik hier altijd deze refils voor. De acrylverf is namelijk op de juiste dikte om mooie duidelijke spetters te krijgen.


Als laatste nog een tekst erop en mijn pagina is klaar!6 opmerkingen: