dinsdag 4 augustus 2020

The voice of the sea....

Hallo allemaal,

Heerlijk vanuit mijn vakantiemodus ben ik buiten bezig met de prachtige watercolour paint van Daniel Smith. Na een heerlijke dag aan zee èn op de terugweg kijkend op Pinterest, had ik genoeg inspiratie om aan de slag te gaan.Als eerste teken ik de contouren van de zeester. Doe dit lichtjes zodat je op het einde niets meer ziet van je schets met potlood. als ik toch te dikke lijnen heb getekend, gum ik er over heen.


Vervolgens ga ik met Artist Masking Fluid rondjes aanbrengen. Je hebt dit product van meerdere merken, maar deze werkt heel erg fijn. gewoon een genot om mee te werken. Geen geknoei en mooie details kun je ermee creëren. 

Dit laat ik aan de lucht drogen. Dat vind ik altijd het mooiste resultaat.


Je ziet dat de kleur van wit naar crème is. De Masking Fluid is droog, dus ik kan van start met het aanbrengen van de eerste laag. Ik heb de nat in droog techniek gebruikt. Je kunt de kleur kiezen welke je het mooiste vindt.


Steeds meer lagen breng ik aan.


Om de zeester heen, breng ik ook wat kleur aan. Dezelfde tinten maar heel erg verdund met water. Zo krijg ik ook het "wolkig"effect.


Nog een laag om de vorm extra uit te laten komen.


Voordat ik de Masking Fluid eraf haal, ga ik eerst spetteren. Zo blijven de rondjes en stipjes echt wit. Ik spetter met dezelfde kleuren. Zorg ervoor dat je project klaar is, voordat je gaat spetteren.


Nu het leuke werk! De Masking Fluid eraf rollen. Doe dit voorzichtig zodat je het papier niet beschadigd.


Daarna ga ik met de Inktense Porloden van Derwent om de rondjes heen kleuren.


Met een vochtig penseeltje, veeg ik de Inktense iets uit. De harde lijnen zijn dan weg. Tevens krijg ik schaduw in mijn rondjes.Ik vind het leuk om een tekst te stempelen. Omdat ik deze tekst op een houtenblok heb zit, gebruik ik de stempelliniaal als ondersteuning voor een goede afdruk.Ik mat de zeester af op papier en heb deze in mijn vierkante journal geplakt. Natuurlijk kun je ook een kart hiervan maken.


Heel veel plezier, geniet van de zomer en tot volgende maand.


5 opmerkingen: