maandag 26 oktober 2020

kolibrie in aquarel en kleurpotlood

 Voor vandaag heb ik een kolibrie getekend en ingekleurd met Daniel Smith aquarelverf en Derwent Lightfast kleurpotloden. Ik heb een gratis referentiefoto gebruikt van unsplash. Ik heb gewerkt op glad 300grams.aquarelpapier. Als eerste een gedetailleerde schets gemaakt op mijn aquarelpapier. 
Ik begin met de blauwe keel. Hiervoor gebruik ik de 021. 
Er zitten verschillende varianten blauw in de de kolibrie, daarom voeg ik ook kleur 247 toe. Ik probeer het effect van veertjes te maken door het zetten van kleine streepjes. 


De volgende kleuren die ik toevoeg zijn de 124, de 105  en de 106.
Om diepte te krijgen, blijf ik streepjes toevoegen in verschillende laagjes. Dedekveertjes hebben ook een paarsgrijzige kleur. Hiervoor maak ik een mengsel van de 139 en de 164. ik gebruik dit mengsel ook voor schaduwen. 


Voor het oog pak ik de 193 en de 049. Voor de ondervleugel gebruik ik weer de het mengsel van 139 met de 164. tevens voeg ik de 232 toe en een mengsel van de 115 met 203. 
Dat is het leuke van aquarelverf, met de kleurtjes die je hebt kun je weer veel verschillende andere kleurtjes mengen. 


Onderaan de bovenvleugel is een mooi blauwgroene kleur. Ik maak hiervoor een mengsel van de 142 en de 046. Dit mengsel gebruik ik gelijk om de schaduw verder te verdiepen. 

Op de kop blijf ik laagjes toevoegen om meer diepte te krijgen. Aquarelverf droogt altijd lichter op dan wanneer je het aanbrengt, Hierdoor moet je vaak nog wat extra laagjes aanbrengen om de juiste kluer en diepte te krijgen. Ik blijf laagjes toevoegen. Net zo lang totdat ik tevreden ben met de kleur en het resultaat. 


Voor de tak gebruik ik de 158, de 229 en de 011. De snavel kleur ik met de 184, 216 , 193 en de 049.

Voor de achtergrond gebruik ik een mengsel van 042, 124 en 105. De uiteinde van de veertjes zijn lichter maar in mijn enthousiasme heb ik die een beetje weg gepoetst. Ik gebruik een gouche en breng met een dun penseel weer streepjes aan. Ik ga nu verder met Derwent Lightfast kleurpotloden.
Ik gebruik bijpassende kleuren. Dit zijn heather, peridor, midnight black, midblue, pacific blue, scarlet, grass, green, ocean blue, blue violet, yellow, mid ultramarine, taupe, dark indigo, nightshade en wheat. 


Ook nu blijf ik dunne laagjes aanbrengen. 


En dit is het eindresultaat, hopelijk vinden jullie hem leuk.


tot de volgende keer
Geen opmerkingen:

Een reactie posten