donderdag 1 oktober 2020

Spelen met Copic Various Ink en alcohol.

 Hallo allemaal,

Het is al weer oktober, wat gaat de tijd toch snel! We vliegen zo het najaar in, hopelijk met heerlijk weer.

Vandaag wil jullie iets laten zien waar ik de afgelopen weken mee bezig ben geweest. Ik heb namelijk gespeeld met mijn Copic Various Ink kleurtjes.

Dit idee kwam zo in mij op. Maar het kan er nog zo mooi uit zien in je hoofd, de uitvoering blijft altijd een verassing. 

Ik laat jullie stap voor stap zien hoe ik te werk ben gegaan.


Ik gebruik voor mijn creatie Perfect Colouring paper. Dit wordt erg veel gebruikt voor het kleuren met Copic markers, maar ik wil er iets anders mee doen.


Ik druppel met de kleuren BG05 en YG95 druppels op papier, waar ik direct overheen blaas met een rietje. Dit moet snel gebeuren, anders is het papier al verzadigd met de druppel. Doe dus druppel voor druppel. Druppel, blazen, druppel, blazen dus...


Ook met de kleuren V09 en R29 druppel en blaas ik de kleuren op papier. Lekker je gevoel volgen, er niet te veel bij nadenken.


Als de pagina naar wens gevuld is, druppel ik nog even vrolijk verder, maar dan met alcohol 96%. Met het slangetje aan de verstuiver druppel ik in de gekleurde druppels. Dat geeft een leuk effect. In sommige gekleurde druppels druppel ik twee keer.


Hier kun je iets beter zien hoe leuk het effect is met de alcohol 96%. Laat hier en daar wat wit van het papier open. Dit geeft straks een mooi open geheel.


Ik heb een prachtige PaperArtsy veren stempel van Tracy Scott gebruikt op de achtergrond. Deze heb ik met de mask techniek als een waaier op papier gestempeld. Eerst heb ik de linker veer gestempeld, daarna ook een afdruk gemaakt op maskpapier en dit uit het maskpapier geknipt en op de Copic achtergrond geplakt. Vervolgens de middelste veer gestempeld en dit herhaald voor de derde veer.


Met verschillende kleuren Copic markers kleur ik de veren in. Hier heb ik YR24, YR23 en YR21 gebruikt, maar gebruik vooral kleuren die jou aanspreken en volg je gevoel.


Zo zien de veren eruit als ze alle drie met de YR kleuren zijn gekleurd. Met Copic 0 ben ik rondom de veren gegaan, om ze meer naar voren te laten komen.


Met een witte pigment marker omlijn ik de veren, om ze wat meer naar voren te laten komen.
Ook de harten van de bloemen geef ik met stippen een leuk accent mee.


In de punten van de veren geef ik ook nog wat stip accenten, dat geeft een leuk geheel.


En dan is dit het resultaat. Ik heb de bloemen op de veren ook nog kleur gegeven met Copic markers. Een paar met de prachtige fuchsia roze kleur RV09 en een paar met de mooie blauwe BG07. Nu springen deze er ook meer uit.


Ik vond dat er nog wel een mooie inspirerende tekst bij paste, dus heb ik deze gevonden in een van de sticker tekst boekjes.


Hier laat ik jullie nog een mooie close-up zien van het eindresultaat. 
Ik hoop dat ik jullie heb kunnen inspireren met deze techniek met Copic Various Ink.

Graag tot de volgende keer!!1 opmerking: