zaterdag 22 november 2014

Achtergrond maken met Panpastel

Deze keer wil ik jullie laten zien dat je ook een mooie achtergrond kunt maken met alleen PanPastel en een zelf gemaakte mal.
Voor deze achtergrond heb ik gebruikt:

2 x een stukje DCP van 14 bij 14 cm
de volgende 4 kleuren PanpPastel:
951.5 Pearlescent Yellow
520.3 Ultra Marine Blue Shade
520.1 Ultra Blue Extra Dark
013 Pearl medium fine
 
Uit een van de vierkanten van  DCP haal je een cirkel (ongeveer 8 cm  in doorsnede). Nu neem je het papier waar je de cirkel hebt uit gehaald en je legt dat op het andere vierkante DCP papier. Vul met een spons en PanPastel  (951.5 Pearlescent Yellow)  de cirkel op. Houd het papier goed vast zodat het niet kan verschuiven, zo krijg je een mooie ronde maan.


Als je de mal eraf haalt, ziet het er ongeveer zo uit.


Daarna leg je dat cirkel weer terug op je DCP papier.


 Houdt  de cirkel met je vinger op de juiste plaats en breng met een spons de volgende laag PanPastel ( 520.3 Ultra Marine Blue Shade) aan. Je hoeft maar een gedeelte te kleuren. Door meerdere lagen op te brengen wordt de kleur vanzelf donkerder.


Als je de cirkel verwijderd zie dat je achtergrond al vorm begint te krijgen.


Dan ga je het gedeelte onder de maan op vullen met panpastel (951.5 Pearlescent Yellow) die breng je ook op met je spons. De hoeken kleur je in met zwarte PanPastel. Ik heb hier het zwarte medium voor gebruikt (013 Pearl medium fine).


Daarna draai je je kaart om en dan ga je met je spons de PanPastel ( 520.1 Ultra Blue Extra Dark) over het geel, blauw en zwart heen verdelen. Aan de buitenzijden gebruik je meer PanPastel dan in het midden daar mag het lichter blijven zodat het geel er doorheen blijft schijnen.


 Dan haal je je strook weg en blaas je het te veel aan PanPastel weg en wat er nog blijft zitten, waar je dit niet wilt,  haal je het voorzichtig met je spons of tooltje weg. Daarna fixeer je alles met Ghiant Fix Basic.

 
Dan kun je beginnen met het aankleden van je kaart. Om de zwarte inkt goed op je kaart te laten komen beïnkt je je stempel met Versamark en daarna pas met zwarte inkt. De stempels die ik gebruikt heb zijn allemaal van Lavinia stamps. Dit vind ik super mooie stempels voor dit soort kaarten. Op het laatst heb ik een zilveren vernis er overheen gespoten. Dit geeft een mooi glitter effect op je kaart. Dat vind ik wel zo mooi bij fairy kaarten, dat geeft iets sprookjesachtig.

Ik hoop dat jullie wat hebben gehad aan deze informatie.
Tot de volgende keer.



5 opmerkingen:

  1. Dag Saskia, wat jij toch met PanPastel en stempels doet.....gewoon een lust om naar te kijken.
    Uitleg is ook heel duidelijk!

    Hartelijke groeten,
    Lia

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank je wel voor je goede uitleg. Ga het zeker ook eens proberen. Heb ook deze stempels aangeschaft op de Krea Doe. Je bent een inspiratiebron voor velen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goede uitleg ga het een keer proberen

    BeantwoordenVerwijderen
  4. geweldige kaart en duidelijke uitleg, bedankt hiervoor!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dank voor de uitleg, 4 jaar later voor een beginner met panpastel is dit helemaal top !

    BeantwoordenVerwijderen