donderdag 29 mei 2014

Achtergrondpapier maken met Copic Refills en scheerschuim

Deze techniek met scheerschuim en Copic markers refills is wel zo ontzettend leuk. Recent zag ik hier een tutorial over op een Australisch blog, Copic Oz en ik dacht gelijk hier wil ook een tutorial van maken voor de Nederlandse Copic liefhebbers.

Wat heb je nodig?


Papier waarop je je achtergronden wilt gaan maken, scheerschuim, Copic refills, spatel, sateprikker of iets dergelijks, keukenrol en een oude krant. Het scheerschuim heb ik gespoten op een glazen snijplank en daaronder heb ik een craftsheet gelegd. Aan de hand van foto's ga ik jullie laten zien hoe ik dit aangepakt heb.


Op de glazen snijplank heb ik aardig wat schuim gespoten en dit even gelijkmatig gemaakt met een spatel. Gebruik niet te weinig dan kun je er meerdere achtergronden (of scrappapier) mee maken.


Ik heb nog niet zoveel refills dus mijn kleurkeuze was nog wat beperkt maar dat geeft helemaal niets want je hebt er maar een paar voor nodig. Tevens is het niet verstandig om te veel kleuren door elkaar heen te gebruiken. Doe je dat wel dan heb je kans dat het te veel gaat mengen en het een bruinige massa gaat worden. Ik heb er willekeurig druppels op laten vallen deze vloeien vanzelf uit op het scheerschuim. Het zijn dus maar kleine druppels!


Met de sateprikker heb ik horizontale lijnen door de schuim getrokken.


Daarna heb ik de snijplank wat gedraaid en ben opnieuw lijnen gaan trekken. Doe dit een paar keer tot je denkt zo vind ik het een mooi patroon.
Leg nu je papier bovenop het scheerschuim en druk het aan. Zorg ervoor dat het schuim overal je papier raakt. Het is niet erg als er wat langs de zijkant komt, dit veeg je straks allemaal weg.


Trek het papier van je scheerschuim af en leg dit op een oud tijdschrift of een krant.


Dit is wat je nu hebt maar dit is niet het eindresultaat.


Je gaat er nu voorzichtig overheen wrijven met tissues of keukenrol, tot al het schuim eraf is. 


Dit is het uiteindelijke resultaat! Het lijken toch net bloemen! Ik vind het geweldig om te doen.  Het leuke is je kunt nu gewoon doorgaan met papier in het schuim drukken en schoonvegen tot je de patronen niet meer mooi vind. Ik ben nog even doorgegaan in dit schuim en dit is het resultaat geworden. 


Ik had nog verder kunnen gaan maar wilde het jullie ook nog in een andere kleurcombinatie laten zien. 


In plaats van lijnen heb ik er nu een soort van golvende beweging ingemaakt. 


Dit is dan het resultaat. Zelf vind ik vaak een tweede of derde afdruk nog mooier dan de eerste. Je krijgt dan weer een heel ander patroon en het wordt natuurlijk steeds zachter van kleur.


Nog even van heel dichtbij laten zien!


Ik ben heel benieuwd wat jullie van deze techniek vinden! 


10 opmerkingen: