woensdag 14 mei 2014

Doodeling 1

Hallo,
enkele weken geleden  ben ik weer eens met wat anders begonnen, namelijk doodeling.  Dit heb ik ook vorig jaar al eens geprobeerd, maar het toen niet doorgezet.


Nu is er net een Nederlands boek Baisboek Zentangle bij Tirion uitgekomen, daaruit leer ik mezelf nu deze techniek.Zentangle is een beschermde naam, daarom noem ik het  doodelen ( of krabbelen) met Copics, omdat ik ze ook licht wil gaan kleuren met mijn Copics. De enige lichtvaste, smeervaste en Copicproof marker hiervoor is de Multiliner van Copic.  Jullie zien de twee varianten bij mijn doodelwerk liggen. De Classic is een  stift die er in 8 verschillende diktes is, van 0,005 tm 1,0. We hebben ook drie maten in Sepia en grijs.


De grijze aluminium stift is een de Multiliner SP, een  erg prettig in de hand liggende, maar duurdere stift. Deze is navulbaar en de punt is te vervangen. Deze is er in de dikte van 0,03 tm 0,7. De 0,3 en de brush zijn ook in 12  kleuren verkrijgbaar.Ik ben altijd aan het krabbelen op elk stukje papier dat in mijn buurt ligt, de krant, een tijdschrift, een rekening, noem maar op. Nu krabbel ik op een heel wit vel en trek ik eerst met potlood of grafietstift basislijnen, waarbinnen ik mijn krabbels zet. Op het eind gum ik de lijnen weer weg.


Je ziet dat ik in de vlakken ook wat schaduw heb aangebracht, daardoor lijken de bladen etc, ronder. Je kunt ook zonder schaduw werken. Ik heb de eerste doodle overgetrokken en ingescand. Als je wilt kun je deze en nog veel anderen downloaden, dan kan je zelf de vlakjes vullen en je eigen werkstuk maken. Ik zou het leuk vinden als je het dan laat zien in de Colourstock facebookgroep.


Print hem uit op goed stevig tekenpapier, pak je Multiliners en krabbelen maar.
Mag ik je nog veel plezier wensen met het doodelen. Geen opmerkingen:

Een reactie posten