vrijdag 15 april 2016

Cheers!

Hallo iedereen,

Een bevriend koppel van mijn ouders heeft de kans gekregen om een goed draaiend café over te nemen met feestzaal. Deze opportuniteit hebben ze met beide handen aangenomen.
Dit weekend vond de opening van het café plaats en mijn ouders waren natuurlijk ook uitgenodigd. Mijn mama had me gevraagd of ik een kaartje wilde maken om ze te feliciteren met hun nieuwe zaak, natuurlijk zag ik dat wel zitten.Ik wilde erg graag eens werken met nog een heleboel splinternieuwe stempels die ik hier liggen had. Toen kwam ik deze pinguïn tegen uit een stempelsetje van My  Favorite Things "Pinguins in Paradise". Ik dacht dat het wel leuk zou zijn om hem voor een achtergrond te plaatsen van ballonnen. Dus zo gezegd, zo gedaan. De ballon is dan weer uit een stempelset van Lawn Fawn "Admit One". Wat zijn die altijd mega schattig!

Ik wilde graag de ballonnen in de kleuren van de regenboog en dan moest ik maskeren.
Om te maskeren gebruik ik graag de Post-it Label Pads. Dat zijn volledige plak velletjes van 73 mm x 117 mm, ze zijn voor de meeste stempels dus absoluut meer dan groot genoeg.


Eerst heb ik de pinguïn en 2 ballonnen gestempeld op het Post-it velletje en uitgeknipt. Daarna heb ik mijn pinguïn gestempeld op mijn Neenah cardstock omdat deze vooraan moet komen te staan. Pas als deze afgedekt is met het maskeervelletje kan je ook de ballonnen stempelen.


Om een mooie visuele ronding te bekomen van de ballonnen heb ik met mijn lichtste Copic marker een zone afgetekend die wit moest blijven, zo zien ze er erg glanzend en bollig uit.
Ballonnen zijn ook voor een gedeelte doorzichtig en ik heb de kleuren van de achterliggende ballonnen ook weergegeven in de voorliggende ballonnen. Ik heb dit gedaan door met de donkerste kleur van de achterliggende ballon de ronding van deze door te geven aan de voorliggende.


Hier zie je dan het resultaat. Ik ben met een witte Molotow marker nog eens over de witte glans van de ballonnen geweest om echt de inwitte kleur te krijgen. De tekst "Cheers" heb ik geëmbossed in zilver. Op de foto ziet hij er niet egaal uit, maar in het echt is hij dat gelukkig wel.


Nu volgen nog een hele serie Copic marker kleurnummers:
rood: R59, R29, R24, R22
oranje: YR07, YR04, Y17
geel: Y17, Y15, Y11
groen: YG09, YG06, YG03, YG00
lichtblauw: B05, B02, B00, B000
donker blauw: B2, B26, B23, B21
paars: V17, V15, V12
zwart: C100, C7, C5, C3
wit: C3, C1, C0
roze: RV69, RV19, RV06, RV04
grond: C5, C3, C1
snavel en pootjes: E09, YR07, YR04


Ik hoop dat dit kaartje je dag toch een beetje kon opfleuren.
Tot de volgende blogpost!Geen opmerkingen:

Een reactie posten