woensdag 27 april 2016

Copics, Copics en nog veel meer Copics

Mijn project voor vandaag is een mdf album met een mylar pagina en een acrylaat pagina er tussen. Deze twee pagina's zijn transparant en daarom erg leuk om te bewerken met inkt, alcohol inkt natuurlijk en nog specifieker, Copic Various Ink. 


Alcohol inkten zijn erg leuk om mee te spelen, Als je ze op een ondergrond druppelt gaan ze een eigen leven leiden. Ze gaan alle kanten op en mengen zich weer tot nieuwe kleuren. Het is zo leuk om daar mee te spelen.

Maar laat ik beginnen bij het begin. Als eerste heb ik de mdf plaatjes in dit album met witte gesso bewerkt. Daarna heb ik er verschillende kleuren various inkt op gedruppeld, nl BV08, RV69, R59, YR18,E34, E49,W1, RV17, B39 en YR07.
Met een blendingtool en viltje bessprenkeld met activator dep je door de druppels various inkt, die daarna allemaal een eigen leven gaan leiden. Ook is het leuk om enkele spetters activator in de inkt te laten vallen. De inkt blijft reageren en vormt mooie patronen. 


De voorpagina is van mylar (materiaal waar stencils van gemaakt worden), Voor het woord wings heb ik plakletters van Pronty gebruikt. Deze letters zijn laagklevend en gemakkelijk weer te verwijderen. Hierdoor sijpelt er wel af en toe een beetje inkt onder de letters, maar dat is zo weggehaald met een Copic Blendermarker. 


Ik wilde voor dit album graag mijn nieuwe "moths" stempelset van Design by Ryn gebruiken, echt  prachtige stempels. Allemaal ingekleurd met Copic Markers. 
Dit zijn de door mij gebruikte kleuren:
W3, B39, YR7-13-15, E08-34-51-53-57-74-77-79, RV02-04-06-09, BV17-10-15-29-63Voordat ik de ingekleurde stempelafdrukken ging opplakken, heb ik ook nog wat stencils met acrylverf aangebracht. En wat tekst en vlekjes gestempeld in de achtergrond. Dat maakt het net even wat interessanter qua structuur. 


Dit is een acrylaat pagina, een dikke plaat acryl, transparant en daardoor superleuk met de alcoholinkt die zich er goed op hecht. Ook hier heb ik weer de plakletters van Pronty gebruikt. 

Hieronder volgen nog een paar close-up foto's van de verschillende pagina's. Ik heb alle pagina's op dezelfde manier bewerkt met de inkt, verf, stencils en stempels. 

close-up 1close-up 2


close-up 3


Dan zijn we alweer bij de achterkant van het album beland.
Ik wilde op iedere pagina een mooi woord. Dit heb ik eerst gestempeld met zwart en een Stampers Anonymous letter stempelset. Daarna heb ik de letters overgetrokken met een goudkleurige marker. 
Op de laatste pagina heb ik een mooie spreuk, gevonden op het internet, gebruikt. 


Dit is hoe het album kant en klaar er uit ziet. Net als de motten fladder ik weer naar mijn volgende project en zie ik jullie weer hier over 14 dagen.

Groetjes,
2 opmerkingen:

  1. Mooi die vlinders!!!💝💝💝💝

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wat een prachtig boekje geworden
    die stempels heb ik pas gekocht in Nijkerk, wat heb je het moooi ingekleurd

    BeantwoordenVerwijderen