dinsdag 26 april 2016

Flower Power


Hallo allemaal, wat fijn dat je weer komt kijken op dit blog. Ik word altijd zo blij van de lente, alle bloemen komen tot bloei, de bomen krijgen weer blaadjes, kortom het is zo'n mooie kleurenpracht.
Geïnspireerd hierdoor heb ik een lekker vrolijke kaart gemaakt. 


Ik heb met een lichte kleur Memento inkt alle bloemetjes gestempeld. Na het inkleuren zul je deze lijntjes niet meer zien en zo krijg je een ingekleurd geheel zonder de zwarte lijntjes. Ik heb de grote bloem gekleurd met RV04.


Omdat je bij het kleuren van deze bloem geen lijntjes meer ziet aan de buitenkant moet je zorgen dat je het gedeelte wat je kleurt voorziet van contrasterende kleuren. Daarmee maak je uiteindelijk diepte in je kleurwerk. Met RV69 en RV29 heb ik dit gekleurd, ik heb de lijntjes vanuit het midden van de bloem gezet tot op ongeveer de helft van het bloemblaadje.


Om meer diepte te krijgen in de bloem heb ik nogmaals met RV69 de randen en het midden van de bloem gekleurd. Zo ziet je bloem er al veel natuurlijker uit.


De donkerste kleur wil je natuurlijk niet zo opvallend laten zijn dus met een lichtere tint, RV29 heb ik alles nog een keer gekleurd. Ook heb ik vanaf de punten naar het midden toe meer kleur aangebracht. Zo krijgt je bloem echt diepte.


Om alle kleuren tot een mooi geheel te maken heb ik met RV25 en RV04 alles nog een keer gekleurd. ondanks dat je geen zwarte lijnen aan de buitenkant ziet, is het toch een mooi0 en duidelijke bloem.


Ik heb de vier bloemen allemaal op dezelfde manier gekleurd en ben daarna begonnen met de geel/oranje bloem. In tegenstelling tot de roze bloem heb ik hier niet eerst alles ingekleurd maar ben ik met geel Y08 begonnen vanuit het midden, daarna de oranje kleur R08. ook hier zie je al goed de bloem tot leven komen.


Om de bloem af te maken heb ik met E09 de donkerste gedeeltes gekleurd, daarna weer met R08, YR04 en Y08 alles tot een mooi geheel geblend.


Ik wilde deze kaart voorzien van lekker felle kleuren, daarom heb ik niet voor het echte groen van blaadjes gekozen maar een beetje blauw groen. Deze blaadjes kleurde ik met BG53, BG45, BG57 en BG49.


Tot slot heb ik nog rondom alle bloemen en blaadjes een klein randje met C01 getekend. zo krijgt een schaduw effect rondom je bloemen.

Roze bloem: RV04, RV25, RV29 en RV69
Oranje bloem: Y04, R08, YR04 en  E09
Paarse bloem: V12, V15 en V17
Blaadjes: BG53, BG45, BG57 en BG49


Hopelijk heb ik je geïnspireerd om ook eens zonder de zwarte lijnen om je afbeelding te werken. Het geeft een heel ander resultaat wat ik persoonlijk erg mooi vind.

Tot de volgende keer,2 opmerkingen: