donderdag 13 oktober 2016

TrinityHoi allemaal!

Ik heb weer een toffe creatie met de GelliPlate voor jullie, met maar liefst 8 lagen! Ik ben gestart in mijn vierkante journal, en heb met de brayer en zwarte gesso een ondergrond gemaakt. Daarna ben ik gestart met de kleine GelliPlate van 3" x 5". 


Ik heb een beetje neonroze acrylverf en wat Slow Dry medium aangebracht op de kleine GelliPlate (foto 1). Met verpakkingsfolie heb ik een afdruk gemaakt (foto 2) en ik heb zowel het verpakkingsfolie op de pagina geprint en ook de GelliPlate. Dit heb ik 2 x gedaan zodat de hele pagina bedekt was, dit zie je op foto 3. 


Daarna breng ik limoenkleurige acrylverf en Slow Dry Medium aan op de GelliPlate (foto 1), rol deze uit en heb er met een bankpasje streepjes in getrokken (foto 2). Zowel de eerste als de ghostprint gebruikte ik op de pagina. Ik heb dit 2 x gedaan om ook weer de hele pagina te bedekken, zie foto 3. 


Nu besloot ik verder te gaan met de grote GelliPlate. Een beetje metallic paars van Ara met Slow Dry Medium aangebracht (foto 1), en hierin het verpakkingsfolie gedrukt (foto 2). Daarna heb ik het verpakkingsfolie direct op de pagina gedrukt waardoor je een mooie subtiele print krijgt (foto 3). 


Ik ben verder gegaan met de grote GelliPlate, een beetje witte acrylverf met Slow Dry Medium (foto 1), daarna een stencil aangebracht met spinnenwebmotief (foto 2). Ik heb de eerste afdruk op een andere pagina gemaakt en de ghostprint op deze pagina, het resultaat is bijna niet te zien, maar toch mooi (foto 3). 


Wat ik zo tof vind is dat je doorgaat tot je blij bent met je print, dit zeg ik volgens mij iedere keer :-) Ik heb vervolgens magenta en fuchsia acrylverf aangebracht met Slow Dry Medium en nog een keer het spinnenweb stencil gebruikt (foto 2). Ditmaal heb ik de afdruk niet met de GelliPlate gemaakt maar met het stencil (dus heb ik het stencil als het ware als stempel gebruikt), het resultaat zie je op foto 3. 


Ik vond het geheel wat te donker geworden dus heb ik met de kleine GelliPlate en witte acrylverf (foto 2 ) en het verpakkingsfolie (dit is echt mijn favoriet) nog 2 x een afdruk gemaakt boven elkaar aan de rechterkant van de pagina (foto 2). 


Daarna vond ik de linkerkant nog wat te donker en heb ik met gouden acrylverf, Slow Dry Medium en een letter stencil (foto 1), let op dat je het stencil wel andersom plaatst, een afdruk gemaakt op de linkerkant van de pagina, zodat het weer wat lichter werd (foto 2). 


Nog niet helemaal happy met het resultaat, en dit wordt dus in ieder geval wel mijn record qua aantal lagen :-) Ik breng wat metallic turquoise verf samen met witte acrylverf en Slow Dry Medium aan op de grote GelliPlate (foto 1). Op foto 2 kun je zien welk stencil ik heb gebruikt, ik dep voorzichtig wat verf weg met een babydoekje. Ik maak een eerste afdruk (heel voorzichtig omdat ik niet teveel verf weg wil halen) op een andere pagina en de 2e afdruk plaats ik op de pagina (foto 3). En dan is mijn achtergrond eindelijk klaar! Ik heb ervoor gekozen om met donkerblauwe acrylverf 3 abstracte figuren te maken, ik twijfelde nog of de achtergrond niet te druk was. Ik heb met mijn vinger wat gouden acrylverf aan de randen aangebracht en om de figuren heen heb ik wat lichte accenten aangebracht. Uiteindelijk is het resultaat best gaaf geworden, wat vinden jullie ervan?Ik hoop dat ik jullie weer heb kunnen inspireren, tot de volgende keer!
Groetjes, Claudia2 opmerkingen:

  1. Wow, wat een supergaaf resultaat....bedankt voor de duidelijke uitleg met foto's!
    xxx Margreet

    BeantwoordenVerwijderen