vrijdag 25 januari 2019

If you smile you make life more beautiful!


Lieve volgers, 

Deze ronde heb ik eens met mijn Copic Markers gekleurd. Dat was al weer veel te lang geleden want dit blijft toch wel zo vreselijk leuk om te doen! Persoonlijk kleur ik het liefst met de Copic Sketch, deze heeft een grotere inhoud dan de Ciao en daarnaast vind ik hem prettiger in de hand liggen. 

Dit keer heb ik voor jullie helaas geen tutorial en wat minder foto's dan gebruikelijk maar ik ga jullie wel vertellen hoe ik deze spread in het kleine Journal van Studio Light, Art by Marlene gemaakt heb. 

Onlangs zag ik deze erg leuke stempels van Stamping Bella en wist gelijk dat ik hier iets mee wilde gaan doen. Ze zijn toch schattig die kleintjes in bloempotjes!


Onder de afbeeldingen zal ik eerst vermelden welke Copic kleurtjes ik gebruikt heb. 

Bloempotten: YR15, YR18 en R59
Gezichtjes: E000, E01, E11 en R22 (wangen)
Blaadjes en cactus: YG03, G94 en G99
Paarse bloem: V12, V15 en V17
Geel bloemetje op de cactus: Y15, Y19 en Y38


Bloem links op de onderste foto: R83, R85 en R89
Het haar van het hoofdje in de midden: E13, E15 en E17 (omdat dit aarde voor moet stellen heb ik dit al stippelend ingekleurd).
De andere kleurtjes kun je terugvinden één foto hoger. 

Ik heb de afbeeldingen op Copic papier gestempeld en later uitgeknipt en op de spread geplakt. De spread lag al op me te wachten. Deze is gemaakt met de Copic Airbrush. Ik heb er alleen nog wat stempeltjes met  Archival inkt op afgedrukt. 


Op de afbeeldingen ben ik de lijntjes zwarter gaan maken met een Molotow blackliner, deze zijn er in verschillende maten en werken perfect over of onder de Copic Markers. Als ik een lief kaartje gemaakt had, zou ik hier niet voor gekozen hebben. Juist omdat ik ze in een journal plak mogen ze van mij wat meer naar voren komen en wat meer spreken op de pagina's. Ook om de afbeelding heen trek ik nog een lijntje met een Molotow blackliner. Op de afbeelding zelf gebruikte ik de 0.05 millimeter.
Er omheen kun je dezelfde dikte gebruiken maar een maatje groter gaat ook erg goed.

Zie je dat ik aan de onderkant een soort van stenen muurtje gestempeld heb waar de bloempotjes op staan?  (Op de foto hierboven). Omdat ik deze niet zwart genoeg vond ben ik deze ook over gaan tekenen met een Molotow blackliner. Zo vind ik het muurtje veel sprekender.


Om de afbeeldingen heen wilde ik toch nog een beetje schaduw hebben waardoor ze nog iets meer los gaan komen van de pagina. Hiervoor gebruikte ik een houtskoolpotlood van Derwent. Ik vind ze zo fijn werken. Je hebt ze in verschillende tintjes en ze zijn met een doezelaar of met je vinger zo gemakkelijk uit te wrijven. Het geeft net wat meer diepte aan je werk. 
Dit is een product dat je veelvuldig kunt gebruiken en meer dan de moeite waard om aan te schaffen. Ik heb een set van 24 in een mooie doos maar ik zag op internet dat ze ook los of in kleine setjes verkrijgbaar zijn. 


Tja, toen was ik er voor mijn gevoel nog niet hoor! Ik wilde ook wat fijne zwarte spetters in mijn achtergrond. Daarvoor gebruikte ik de Molotow One4all Acrylic Twin. Een ontzettend fijne marker die gevuld is met acrylverf. 


Ook in de achtergrond heb ik nog wat witte lijntjes om de oranje bloemen aangebracht met een witte Molotow Acryl Marker. 


Ik vond de pagina te open om het zo maar te zeggen. Daarom ben ik als laatste met een Molotow Blackliner een rand om de spread heen gaan tekenen. 
De tekst die ik erop gestempeld heb komt uit een set van Studio Light, Art by Marlene. 

Ik zou toch bijna iets vergeten. Het is je misschien wel opgevallen dat ik een van de bloempotjes gespiegeld heb. Dit heb ik op de volgende manier gedaan. 


Je kunt hier speciale rubberen "stempels" voor kopen, zonder afbeelding erop. Je drukt hier je stempel op af. In dit geval met Memento omdat dit voor de Copic Markers een geschikte inkt is. Je krijgt de afbeelding dan zo op je rubberen stempel, ik heb deze in mijn stempelhulp geplaatst al voor het beïnkten. Je Copic papier in je stempelhulp en nu kun je deze afdrukken en heb je je stempel in spiegelbeeld.
Kleuren maar! Je kunt de lijntjes voor of na het kleuren uiteraard nog wat scherper maken met een blackliner. 


Mocht je vragen hebben stel ze gerust! Ik hoop dat ik je een beetje heb kunnen inspireren om zelf aan de slag te gaan.

5 opmerkingen: