zaterdag 1 mei 2021

Ouderwetse bakkerij met Copics

Hallo allemaal,

Het is weer het begin van een nieuwe maand, de maand mei staat voor de deur, dus mag ik jullie weer iets laten zien op het Colourstock blog.

Ik heb mijn Copics weer eens tevoorschijn gehaald en ben er mee aan de slag gegaan.Ik wil jullie stap voor stap laten zien hoe ik deze ouderwetse bakkerij heb getekend.


Met een Derwent Graphic 2H potlood heb ik eerste een schets gemaakt van deze ouderwetse bakkerij.
Ik heb hiervoor watercolor papier gebruikt. Daar zag ik wel een uitdaging in, hoe reageert een Copic op watercolor papier.


De schets heb ik overgetekend met een Molotow Blackliner 0.1 mm. Een blackliner kan goed gecombineerd worden met een alcohol marker zoals de copic.


Ik ben begonnen met de kleuren Pale Yellow Y11, Lemon Yellow Y13 en Acid Yellow Y08, hiermee heb ik de kozijnen kleur gegeven.


Daarna ben ik verder gegaan met het dak kapelletje en de luifels. Ik heb van boven naar beneden gewerkt, en hier en daar ook met licht en donker gespeeld.
Hier heb ik de kleuren Aubergine V99, Grayish Violet BV20 en Dull Lavender BV25 gebruikt. Voor de luifels heb ik de rode kleur Cadmium Red R27 en Cardinal R59 gebruikt. 
De copics werken goed op dit papier en lopen niet uit.


Het dak heb ik een mooie oranje kleur gegeven, en heb lekker losjes en ontspannen gewerkt. Ik heb de kleuren Atoll YR65 en Orange YR68 gebruikt. Voor de schaduw op het dak heb ik de kleur BV20 gebruikt.

Het bovenste gedeelte van de voorgevel heb ik gekleurd met Light Teal Rose (R12) en voor de steentjes heb ik de kleur Baby Blossom RV95 gebruikt.


Ik ben verder gegaan met de voorgevel en heb hiervoor de kleuren Baby Blossoms RV95 en Grayish Violet BV25 gebruikt. 
Met de de al gebruikte kleuren geef ik de details ook kleur, zoals de bakkerswagen boven de ingang.


Het houtwerk boven de ingang heb ik kleur gegeven met BV20, BV25 en V99, kleuren die ik al eerder heb verwerkt in de tekening, om het geheel rustig qua kleur te houden.


En dan is de boom aan de beurt. Deze heb ik gekleurd met Putty YG 91, Grayish Yellow YG93 en Pale Olive YG95.
De stam is met Cocoa Brown E74 en Aubergine V99 gekleurd.

Voor de boompjes boven de ingang heb ik de kleuren Chartreuse YG13 en Grass Green YG17 gebruikt.

Hier en daar heb ik nog wat kleur aangebracht aan de panden naast de bakkerij. De lucht heb een Pale Blue B32 kleur gegeven.

En dan is dit het eindresultaat van mijn schets met Copics op watercolor papier. Ik vond het een leuke uitdaging van mijzelf.

Ik hoop jullie weer geïnspireerd te hebben en hoop jullie graag een volgende weer weer te zien op het Colourstock blog.

Tot de volgende keer!!

PS. bij het bewerken van mijn foto's tikte ik per ongeluk op een zwart/wit grijze bewerking van de laatste foto van mijn bericht. 
Dit effect vond ik ook erg mooi en wilde deze ook nog graag even laten zien.1 opmerking: