dinsdag 1 juni 2021

Bloem met Derwent pastelpotloden

 Hallo allemaal,

Het is al weer begin juni, en ik ben voor dit blog aan de gang gegaan met mijn PanPastels en Pastel potloden.

Ik laat in een stap voor stap serie zien, hoe ik tot het eindresultaat ben gekomen.


Als ondergrond gebruik ik Pastelmat van Clairefontaine. Ik heb de randen afgeplakt met schildertape, om een mooie schone rand te creëren als het project af is.

Om te beginnen heb ik een bloem getekend, geïnspireerd door een tutorial van Kate Kyehyun Park op Instagram. Zij legt op haar Instagram uit hoe je deze bloem tekent.

De achterkant van de pagina heb ik ingesmeerd met donkere Pan Pastel, daarna weer omgedraaid en de bloem overgenomen, door met een pen weer over de bloem te gaan, op de plek waar je de bloem wilt hebben.

En dan ziet de bloem er zo uit. De lijnen van de Pan Pastel zijn goed zichtbaar.

Ik begin met de achtergrond. Ik heb hiervoor de kleuren Pan Pastel 580.5 Turquoise, 100.5 Titanium White, 680.3 Bright Yellow Green Shade, 220.1 Hansa Yellow Extra Dark en de Colorless Blender gebruikt met een handige tool.

Voor het gras gebruik ik de zijkant van de Pastel tool.

Voor de bloemen breng ik eerst een witte ondergrond aan met Titanium White Pan Pastel. Daar overheen breng ik met pastelpotloden een rode kleur aan.


Voor de bloemen gebruik ik de volgende kleuren : P110 Tangerine, P120 Tomato en P130 Cadmium Red
Ik werk van donker naar licht en kleur op gevoel.


Om niet door mijn werk te vegen met de zijkant van mijn hand gebruik ik een bescherm folie dat over ieder blad van de Pastelmat zit, ter bescherming van het blad. 
De volgende bloem geef ik ook weer een witte ondergrond en ga ik vervolgens verder met de rode kleuren pastelpotlood.Voor de harten van de bloemen gebruik ik P500 Ionian Green en P580 Yellow Ochre


De binnenkanten van de bladeren die tegen het hart van de bloem aan liggen geef ik een iets gele kleur, met de P060 Dandelion.


Uiteindelijk kleur ik de bloemen verder op dezelfde manier al dat ik de eerste bloemen heb gedaan, een witte ondergrond met Titanium White Pan Pastel en verder kleuren met de rode pastel potloden.


Dan zijn de steel en de kleine blaadjes onder de bloem aan de beurt. Deze heb ik gekleurd met de pastel potloden P470 Fresh Green, P510 Olive Green en P500 Ionian Green. 

Met een rood lightfast potlood heb ik nog wat nerven aangebracht op de bloem blaadjes.

Ik gebruik wel steeds het bescherm folie om niet door mijn gekleurde werk te vegen en deze te beschermen.

Als laatste haal ik het schilderstape van de randen af.


En dan is dit het eindresultaat van een leuke ochtend tekenen met Pan Pastel en pastel potloden op Pastelmat.

Ik hoop dat ik jullie weer heb kunnen inspireren, om met dit fijne producten te gaan tekenen.
Graag tot een volgende keer.


1 opmerking: