woensdag 1 maart 2023

Sneeuwklokjes met Gouache

 Hallo allemaal,

Het voorjaar begint al weer aardig dichterbij te komen. Je ziet zelfs hier en daar de krokusjes al weer de grond uit schieten. Dat inspireerde mij om een sneeuwklokjes kaart te gaan maken met mijn nieuwe kleurtjes Daniel Smith gouache.


Voor deze kaart heb ik maar 3 kleuren gebruikt, te weten :

- Permanent Green Light

- Burnt Umber

- Titanium White

Hieronder zal ik je in stappen laten zien hoe ik deze kaart gemaakt heb.


Ik ben begonnen met het afplakken van mijn 300 grams Baohong Hot Pressed Watercolour Paper. Ik laat het blad op het blok zitten, zo blijft het papier mooi strak en gaat het minder werken door het gebruik van het water.


Daarna schets ik de sneeuwklokjes en de bladeren met een Derwent Graphic HB potlood.


Met de gouache kleur Burnt Umber zet ik de achtergrond op met een beetje water.


Op een schoteltje meng ik de Perm. Green Light met een beetje Burnt Umber. Zo krijg je een donkerdere kleur groen. Met beide kleurtinten groen zet ik de achtergrond verder op. Ik laat ook lichte plekken open, hier gebruik ik minder kleur met iets meer water.


Als de hele achtergrond erop staat, begin ik met de bladeren. Hiervoor gebruik ik ook de gemengde kleur groen, Perm. Green Light met Burnt Umber


Hierbij let ik ook op de lichte plekken op de bladeren. Dan gebruik ik iets meer water bij de kleur of haal ik met een vochtige penseel wat donkere kleur weg.


Voor de sneeuwklokjes gebruik ik Titanium White met wat groen of bruin, maar een heel klein beetje kleur, het zijn tenslotte witte sneeuwklokjes.


Met een vochtige doek haal ik door een sjabloon wat kleur weg, zo krijg je een leuk effect op de achtergrond.


Als de tape verwijdert is, ziet de kaart er zo uit. Een mooi project met de fijne Daniel Smith Gouache. Met maar 2 kleuren en een wit kun je dus een mooie kaart maken.


Ik heb de sneeuwklokjes op een zwarte kaart geplakt.

 In de meeste hobbywinkels is een proefpakket te koop met de 3 primaire kleuren en wit. Zelfs met deze kleuren kun je al heel veel mooie kleuren mengen en projecten maken.

Ik hoop jullie te hebben kunnen inspireren om ook met Daniel Smith Gouache aan de slag te gaan.
Graag tot de volgende keer!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten