donderdag 3 april 2014

Kleine Wonder

Dit is mijn eerste blogpost voor Colourstock. Hierin wil ik je laten zien hoe je mooi wolken kunt maken met Pan Pastel. Ik ga je in stappen uitleggen hoe je dit het beste kunt doen. Je kunt hiervoor elke stempel of digi gebruiken die je maar wilt. Voor deze tutorial gebruik ik een niet ingekleurd afdrukjes zodat jullie beter kunnen zien hoe ik dit doe.

 
Wat heb je allemaal nodig: 1 afdrukje, een stans van een wolkje, een panpastel tooltje en natuurlijk Pan Pastel. Doe een beetje Pan Pastel op je tool, door de tool zachtjes over de Pan Pastel te halen.


Leg je wolkje op je afdrukje. Veeg voorzichtig met je tooltje met Pan Pastel over het wolkje van onder naar boven (niet duwen), maar wel zo dat je over de rand van het wolkje heen gaat. Herhaal dit een paar keer zodat je de hele bovenzijde van het wolkje hebt gehad. Let erop dat je het afdrukje zo min mogelijk raakt. Alhoewel dit ook geen probleem hoeft te zijn want het fijne van Pan Pastel is dat je deze uit kunt gummen zolang deze nog niet behandeld is met een fixatief. Je kunt je afdrukje natuurlijk ook maskeren als je dit gemakkelijker vindt.


 Als je het wolkje weg haalt dan zie je dat de bovenste contouren van het wolkje zichtbaar zijn geworden.


 Verplaats het wolkje naar het volgende plekje en herhaal bovenstaande handelingen.


  Als je het wolkje weer weg haalt zie dat het al dat het een beetje vorm begint te krijgen.


Verplaats het wolkje weer naar het volgende plekje en herhaal bovenstaande handelingen weer.

 
 Als  je het wolkje verwijderd zie dat je achtergrond nu echt vorm begint te krijgen.


 Dit herhaal je nog een paar keer, leg het stansje steeds op je gevoel neer, zodat het een mooi wolkendek wordt.


(dit zijn foto's van de herhalingen)

 
Dan zou je achtergrond er bijvoorbeeld zo uit kunnen zien. Nu kun je de Pan Pastel die op je afdrukje is gekomen verwijderen met een goede kwaliteit gum, gebruik een witte gum. Als je dat gedaan kun je het afdrukje het beste fixeren met fixatief. Zelf gebruik ik het liefste die van Colourstock deze geeft niet af en verkleurd niet. Het is de moeite waard om zo'n bus "Ghiant" fixatief te kopen, want je doet er heel lang mee omdat je maar heel weinig nodig.

TIP! Het beste kun je afdrukje eerst kleuren met je copics en bewerk dan pas de achtergrond met panpastel. Dek je plaatje met een masker om uitlopen van je kleurwerk te voorkomen. In principe doe je copickleurwerk het eerst om de punten niet in aanraking te laten komen met de panpastel. Bij een gewone stempel kun daar voor maskeerpapier gebruiken. En bij een digi je knip het zelfde afdruk uit en leg je die op je gekleurde werk voor de panpastel fixeert.


Op dit kaartje heb ik zo'n wolkengrondje gebruikt.
Ik heb deze panpastel kleur gebruikt voor mijn wolkjes.
Het afdrukje heb ik ingekleurd met copics en de kleine streepjes hier en daar heb ik gezet met Molotow 092 Hazelnoot bruin en 160 wit.Voor de huid:

 
 

Voor de haren  :
 

Voor de wolken:

voor de luier:
 

Voor de vogel:
 
 

Ik hoop dat jullie iets hebben aan deze uitleg. Ik ga maar eens aan de slag met mijn volgende project die ik jullie zo snel hoop te kunnen laten zien.

 

10 opmerkingen:

 1. Gave uitleg Sas toppie en wat is het een lief kaartje geworden!

  lieve groetjes Nit@

  BeantwoordenVerwijderen
 2. That appears very good though im still less than sure that I like it. Anyhow will look far more into it and decide personally!
  Top Ten Web Hosting Revi5ews

  BeantwoordenVerwijderen
 3. goeie duidelijke uitleg en erg mooi bedankt voor de tutorial

  en prachtige kaartje geworden

  gr roelie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geweldig wat een super uitleg, nu weet ik tenminste welke kleur er gebruikt word voor wolkjes. Het eindresultaat, de kaart, is schitterend!

  Groetjes Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het ziet er allemaal supergaaf uit!!! De uitleg is ook duidelijk.
  Heb ik echt zoveel doosjes PanPastels nodig voor 1 kaart!!!!!!
  Groetjes Gery

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. voor deze kaart heb ik maar 1 doosje panpastel gebruikt!!! de rest zijn copics!!

   Verwijderen
 6. Geweldig mooi plaatje geworden. Helemaal mijn kleurtjes!!! Op naar kaartje 2 voor dit blog!

  Hartelijke groeten,

  Lia

  BeantwoordenVerwijderen