woensdag 2 april 2014

Vlinders

Hallo nieuwe blogvolgers,
 Een mijlpaal de eerste blogpost op dit nieuwe blog.  Tot mijn vreugde zie ik dat het aantal volgers goed aan het groeien is, bedankt daarvoor.


Ik heb vragen gekregen over deze vlinderkaart, die ik bij het voorstelbericht heb geplaatst, daarom wil ik die als eerste hier voor jullie neerzetten. Tijdens de beurs in Den Bosch heb ik regelmatig laten zien dat je ook op designpapier kunt kleuren met Copic markers. Het resultaat hangt natuurlijk af van de soort papier, bij dit papier van Studio Light lukt het wonderwel. Het loopt niet buiten de lijnen en mijn inkt laat zich goed mengen. 


Als je begint te kleuren met Copics, is het kleuren van vlinders en bloemen aan te raden. Je hebt sneller een mooi resultaat als bij het inkleuren van poppetjes. Daar kost velen het kleuren van haren en gezichtjes heel wat zweetdruppeltjesin het begin, maar het is te leren.  
Ik heb de vlinder met Memento Rhubarp Stalk gestempeld , direct op een vierkantje van 14 bij 14 cm van designpapier uit de lijn van JBS. 
Ik ben gaan kleuren met R89, 85,83 en 81. Begon steeds met de op een na donkerste op de plekken waar de stempeladfruk het donkerst was. Daarna een stukje met steeds een lichter kleurtje. Op het laatst nog enkele diepe schaduwen aangebracht met de allerdonkerste R89.


Daarna wilde ik meer contrast tussen de verschillende schubben op de vleugels, daarvoor zette ik witte streepjes met een witte Molotow marker. Toen heb ik de vleugels losgeknipt en het lijf laten zitten, als je hem wat rolt over een pen of zo, gaan de vleugels wat rond staan.
Rechtsonder heb ik ter grote van een label een snee gemaakt in het designpapier, daar stak ik later een tag met een wens erop in. de randen wat gedistresst en aangezet met een bruine inkt. Het geheel gemat op zwart en op een dubbele kaart van 15 bij 15 geplakt. 


Zonder versiering is bij mij een kaart niet af, dus van hetzelfde papier enkele rolroosjes gemaakt met een dikke parel erin, een rood takje eronder geplakt en voor het gemak wat blaadjes van Dutch Doobadoo. Op de kaart nog een stempelafdruk met een mooie Engelse tekst gestempeld, dit doe ik meestal in het zwart om de tekst beter zichtbaar te maken.


Ik had ook nog zoveel vlinders van klei liggen, eentje mocht er van mij nog bij op de kaart. Op het eind nog even een vleugje glitter op verschillende delen aangebracht, dat is alleen zichtbaar als je de kaart in het echt zien.

 Hier zien jullie de gebruikte kleuren.


Zo, dit was weer een heel verhaal, ik hoop dat ik jullie deze kaart goed uitgelegd heb,
groet,

5 opmerkingen: