vrijdag 29 augustus 2014

Have a lovely birthday


Het kleuren van afbeeldingen is toch echt een van de leukste dingen om te doen, in ieder geval in mijn ogen. Deze digitale stempel van Aurora Wings vind ik wel heel erg gaaf. 


Ben begonnen met het inkleuren van het gezichtje. Fijnst vind ik het om dan ook gelijk de benen en armen te kleuren. Dan heb je alles in die tinten in een keer gedaan.


De bloembladeren rond haar gezichtje heb ik in V-kleuren gekleurd. Ben begonnen met de lichtste kleur en steeds vanaf het punt waar ik het het donkerst wilde hebben met swiepende bewegingen. 


De bladeren om haar hals heb ik op dezelfde manier gekleurd. Mijn kleurkeuze hangt uiteraard van het scrappapier af dat ik gebruik. Ik kies eerst voor een kleur die het meest op de kleur in mijn papier lijkt en dan kies ik nog een lichtere en donkerdere kleur of kleuren daarbij.


Het mooiste kleurwerk krijg je vaak als je niet te veel kleuren gebruikt in één afbeelding. Ik kies vaak voor twee of drie kleursets om het zo maar even te noemen. 


Fotograferen heb ik gedaan tijdens het kleuren daardoor kan het soms zijn dat bijvoorbeeld het gezicht er nog wat vlekkerig uit ziet omdat het nog nat is. Dit trekt vanzelf nog weg.


Heb nog wat stippels aangebracht onder de bloemblaadjesgrens. 
Dat geeft een net wat mooiere overgang vind ik. 


De gebruikte Copic Markers:

Huid:


 

Bloembladeren hoofd en broek:


Bladeren:

 


Takje met bloemen:


 

 

 Deze kaart heb ik gemaakt voor de verjaardag van een lief vriendinnetje.
Hopelijk is ze er blij mee!
1 opmerking: