zaterdag 4 april 2020

Courageous


Hallo allemaal,

Een blogpost schrijven in een bizarre tijd. Zorgen en onzekerheid houden ons bezig. 
Wat zijn we gezegend met een hobby waarin we onze creativiteit kwijt kunnen en de zorgen even los kunnen laten. Ieder op zich ervaart het op een andere manier. Laten we hopen dat we deze crisis, welke de geschiedenisboeken ingaat, snel achter ons kunnen laten en in een goede gezondheid verder kunnen genieten van de kleine, mooie dingen.
 Ik heb een bloem getekend en deze ingekleurd met de fantastische watercolor verf van Daniel Smith.Als eerste teken ik met een HB potlood een bloem. Ik vind het te moeilijk om de bloem uit de losse hand te gaan schilderen, vandaar dat ik altijd werk met een schets.


Daarna breng ik de eerste kleurlaag aan van de blaadjes. Ik doe dit met de nat in nat techniek.
Dus met schoon water maak ik het blaadje nat. Vervolgens voeg ik de kleur toe aan het blad daar waar de schaduw is. Vervolgens laat ik het los. Het water en de verf doen het werk.
Voor de blaadjes gebruik ik de kleuren: Serpetine Genuine en Sap green.
Tevens gebruik ik voor de schaduw Moonglow.


 Dat herhaal ik voor elk blad.Als de eerste laag helemaal is opgedroogd, ga ik een tweede laag aanbrengen. 


Dan op dezelfde manier ga ik de blaadjes kleur geven. Dus weer gebruik ik de nat in nat techniek.
Ik heb de volgende kleuren gebruikt: Rose of Ultra Marine, Quinacridone Lilac en eveneens voor de schaduw Moonglow.
Als alles weer is opgedroogd, de tweede laag.


  Voor meer diepgang pas ik de nat in droog techniek toe.  Dus ik laat het blaadje droog. alleen op mijn penseel zit water met de verf. Zo kan ik meer sturen. Ik heb er meer controle over.


Als laatste breng ik de kern van de bloem aan.Nu nog een achtergrondje. Dat wil ik met dezelfde kleuren doen. Op mijn tegeltje breng ik wat verf aan. Dit neem ik met een tool op. Op dezelfde manier als met inkt, breng ik dit met ronddraaiende beweging aan op mijn papier.
Ik heb de bloem uitgeknipt en opgeplakt. Nog een tekst erbij en weer een leuke kaart af om iemand te sturen.2 opmerkingen: