maandag 25 oktober 2021

Angels are among us

 Hallo allemaal,

Derwent heeft onlangs een paar nieuwe paints sets uitgebracht, eentje daarvan is de tinted charcoal paint pan set. Een prachtige set met verschillende soorten grijs. Dat inspireerde mij tot het maken van een grijs/ witte tekening van een engel. 

De foto van de engel is van Wallace Wang voor Unsplash. 

Ik heb gewerkt op papier uit aquarelblock Terschelling (blauw) van Schut. 

Derwent Graphic 3b en Derwent Onyx potloden (beide potloden zijn onderdeel van de nieuwe shade and tone mixed media set).


Als eerste maak ik een schets. Ik gebruik hiervoor gebruik van een Derwent graphic 3b potlood en Derwent Onyx dark potlood. 


Voor de eerste laag maak ik gebruik van de tinted charcoal paint pan set. Ik maak een mengsel van thistle en glowing embers en breng een dunne laag aan. 


Daarna breng is meer verf aan voor de schaduwen. Hiervoor gebruik ik een dunne laag thistle.


Voor de diepste schaduwen gebruik ik burnt embers, later vind ik deze kleur toch te donker en mat hem dan af met een dun laagje white.


Verder gebruik ik de burnt embers om de rest van de schaduw uit te werken.


Blijf dunne laagjes toevoegen. Je kunt altijd laagje toevoegen maar weghalen is erg lastig. Zeker als het donkere kleuren zijn. 


Vanaf hier ga ik de tekening verder uitwerken met het Derwent Graphic 3b potlood en het Derwent Onyx potlood. Door er een scherpe punt aan te slijpen, kan je mooie fijne details aanbrengen. 
Ik gebruik ook een Derwent doezelaar, die zijn wat zachter dan de standaard doezelaar, waardoor ze een minder streperig effect geven. In de volgende 2 foto’s zie je langzaam de details van de engel ontstaan. 




In deze fase vond ik de ogen te donker en heb ze wat verzacht met de white uit de tinted charcoal set. 
Het was erg leuk om weer eens iets in zwart (of eigenlijk grijs) wit te maken. Het komt dan erg aan op het maken van verschillende kleurnuances om diepte te maken. 

Een kleurige groet en tot de volgende maand

Groetjes
Miranda













 


1 opmerking: