zondag 28 november 2021

Keep it Simple

 Goedemorgen allemaal,

Vandaag is het mijn beurt voor wat creativiteit hier op het blog. Ik ging aan de slag met de prachtige waterverf van Daniel Smith op aquarel papier. 

Creativiteit is een prachtige manier om je zinnen te verzetten en de dagelijkse sleur te vergeten. Soms komt het vanzelf, soms komt het uit je tenen. Ook dan is bezig zijn fijn, lekker simpel is dan vaak een uitkomst.

Op een soort 'Jip en Janneke manier' maakte ik onderstaande kerstkaartjes met slechts drie kleuren Daniel Smith per kaartje. De groene variant maakte ik al tijdens mijn longrevalidatie in Zwitserland, de rode variant deze week.

Ik laat de stappen zien die ik maakte tijdens het maken. En geloof me, als ik het kan kan jij het ook. 


1) Met een bakje uit de kast tekende ik met potlood een cirkel. Dat kan ook met een stans of cirkel liniaal o.i.d.,  Ik had de energie niet nog een keer naar zolder te lopen, dus dook de kast in:-)

2) Maak met een kwast de cirkel nat. probeer zoveel mogelijk binnen de lijn te blijven zodat het verf straks niet buiten de cirkel loopt. Ik gebruikte de Italian Venetian en begon met wat de lucht moet worden. Breng gewoon op gevoel wat kleur aan. Niet te veel, want ik wil een opening houden tussen de lucht en de grond.

3) Met de Prem. Alizarin Crimson bracht ik vanaf de potloodlijn een iets donkerder rood aan. Gebruik iets minder verf als bij stap 2.

4) En bij de laatste stap gebruikte ik de Hemanite Violet Genuine. Hiervan heb je echt maar een heel klein beetje nodig!


Op de foto hier boven zie je dat ik de stappen voor de grond heb herhaald. 
Nu ga ik er wat boompjes in tekenen en gebruik hiervoor dezelfde drie kleuren.

5) Met een platte kwast depte ik de lichtste kleur in de vorm van een kerstboom op het papier.

6) Met de tweede kleur deed ik de boom nog een keer, maar een stukje kleiner zodat de buitenrand het lichtst bleef.

7) Met de donkerste kleur deed ik alléén het midden nog een keer. En met een hele dunne Molotow blackliner 0.05mm tekende ik een stam.

Als je de groene variant bekijkt zal je zien dat de bomen iets anders zijn. Ik heb bij de rode het verf iets natter gemaakt denk ik en dus vloeide het verf bij de deppende beweging van de kwast meteen wat uit.

Hier zien jullie het eindresultaat van beide kaartjes. Na het uitgummen van de lijntjes vond ik de cirkels niet straks genoeg en heb ik ze toch maar uitgestanst.

Met een witte Molotow Acrylmarker maakte ik er spetters op voor het sneeuweffect.Op de rode heb ik een tekstje gestempeld en op de groene is de tekst handgeschreven. Ik had in Davos geen stempels bij me en heb het er toen maar opgeschreven. Maar daar had ik snel spijt van, want ik kan mijn eigen handschrift nou niet bepaald waarderen:-)

Ik hoop dat jullie zien dat het allemaal echt niet heel ingewikkeld hoeft te zijn voor een leuk resultaat! Pak gewoon een stukje papier, wat verf en water en je kunt beginnen. 

Ik wens jullie allemaal een hele fijne zondag toe en graag tot de volgende keer!5 opmerkingen:

 1. Wat ontzettend mooi gemaakt en bedankt voor de uitleg.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Erg leuk en ik wil jouw handschrift wel. Zoveel beter dan de mijne!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Theresia! Soms moeten we misschien net iets minder kritisch naar ons zelf kijken:-)

   Verwijderen