maandag 2 januari 2017

Derwent inktense blocks en potlodenVandaag wil ik het hebben over Inktense blocks en kleurpotloden van Derwent.

Afbeeldingsresultaat voor inktense blocks 72Afbeeldingsresultaat voor inktense pencils

Inktense is een heel mooi in wateroplosbaar pigment. Je kunt Inktense droog gebruiken, maar als je water toevoegt dan ontstaat het WOW effect. De kleuren worden heel intensief en vol van kleur. En na drogen is de kleur permanent. Je kunt deze Inktense potloden/ blocks dan ook goed gebruiken op zijde en katoen, maar meer daarover een andere keer. Vandaag laat ik wat voorbeelden zien van de blocks en potloden op papier.

Deze voorbeelden zijn voor een kleine workshop die op 14 januari bij Doeading wordt gehouden, dus de stap voor stap foto's houden jullie nog te goed, maar het eindresultaat wil ik al wel vast met jullie delen. De Inktense blocks zijn namelijk zo leuk om mee te werken. Omdat je alleen het pigment hebt (en geen hout eromheen zoals bij een potlood) zijn de blocks zeer geschikt voor het gebruik op grotere oppervlaktes, maar natuurlijk ook voor kaartformaat.


 

Ik heb hier met de blocks een paar achtergronden gemaakt. Na het bewerken met water heb ik een stencil en een vochtig babydoekje gebruikt. Daardoor krijg je leuke effecten in de achtergrond.
Als laatste heb ik nog een aantal stempels gebruikt. 

Doordat de kleuren van de Inktense na drogen permanent zijn, kun je steeds nieuwe lagen aanbrengen of met andere materialen op waterbasis werken, zonder dat je mooie achtergrond verdwijnt. Een van de tags heb ik gedecoreerd met de crazy dogs , birds en things van Tim Holtz. Die zijn allemaal toch zo leuk ;-) 
Deze beestjes heb ik ingekleurd met de Inktense blocks en een waterbrush. De details zoals de schaduw heb ik aangebracht met de Inktense kleurpotloden. Deze heb ik droog aangebracht, waardoor de kleuren donkerder zijn en mooi als schaduw werken. 


groetjes en tot de volgende keer
Miranda

6 opmerkingen: