maandag 23 januari 2017

spiegelen met de gelliplate

Hallo Allemaal
Dit keer heb ik voor jullie de spiegeltechniek met de Gelliplate (studentformaat) en inkt.
We beginnen met de Gelliplate te bewerken met drie kleuren.


Druk af op een vel papier of karton.


Er zit nog genoeg inkt op de Gelliplate om een afdruk te maken. Spray wat water met een mini mister op het restant inkt op de Gelliplate. En maak een 2de afdruk. 


 Maak je Gelliplate schoon met water en een droge doek.
Nu gaan we spiegelen.
 Neem een stempel die je wilt spiegelen. Beïnkt de stempel met versamark, een watervast inkt. Strooi er daarna embossing over, zodat je een scherpe afdruk krijgt. Zonder embossingpoeder wordt de stempel afdruk een beetje wazig. Maak daarna een stempelafdruk op de Gelliplate.


En maak vervolgens een afdruk op je achtergrondje. Een handig trucje om je stempel andersom af te drukken op je creatie. 

Ik heb nog 2 achtergronden gemaakt op dezelfde manier als hierboven beschreven. Rol de inkt op de Gelliplate en maak een afdruk. Spray een beetje water op het restant van de inkt op de Gelliplate en maak een 2de afdruk. 


Altijd wel een verrassing wat er te voorschijn komt.
Nu ga ik alleen een stukje van een stempel spiegelen.Door deze onderste boven af te drukken kan je een schaduw in het water maken. .


Deze techniek  heb ik ook nog met wat riet gedaan.


Hieronder heb ik een paar kaarten met deze techniek voor jullie. 
De gebruikte stempels zijn van Design by Ryn, Stampin up, Creafine, Stampadous. Daarnaast heb ik  Derwent potloden gebruikt.

Groetjes Nel


4 opmerkingen:

 1. Wow, wat een gave techniek! Bedankt voor het delen!
  xxx Margreet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bedankt voor deze nuttige tip! Even een vraagje, je strooit de embossingpoeder op de beinkte stempel? En het teveel aan poeder schud je eraf?
  Mvg Carina

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je inkt je stempel in met versamark dan met zwart inkt stempel dan op je gelliplate.Dan met de gelliplate op het papier en dan de afdruk met poeder berwerken het overige terug doen.

  BeantwoordenVerwijderen