zondag 22 januari 2017

Gelli-plate en kleurpotlood

Ik heb eigenlijk altijd wel een flinke voorraad voorbeelden liggen gemaakt met de Gelli-plate. Zo voor vandaag heb ik er eentje van de stapel genomen. Ik heb voor deze achtergrond de kleine rechthoek van 7,6 x 12,7 cm gebruikt.  Ik heb iedere keer de Gelli-plate ingesmeerd met verf en stencils of stempels gebruikt en de Gelli-plate als een soort stempel gebruikt.  Hieronder zie je in een paar  basisstappen het insmeren van de Gelli-plate en het gebruik van stempels en stencils . 

Daarna heb ik een paar leuke stempels van Dylusions afgedrukt op 190 grams aquarelpapier.
En ingekleurd met Derwent inktense, graphitint, coloursoft en artist. 


Ik begin met een laagje Derwent Inktense. 
De huidskleur heb ik gemaakt met een chestnut en pink. Ik heb een beetje dik gekleurd naast de stempel en meng met een penseel de kleurtjes tot de juiste tint. 

 Daarna kleur ik de rest van de afbeeldingen met de Inktense potloden en een penseel of waterbrush.


Voor een 2de laag breng ik wat kleur aan met kleurpotlood (zie het haar).
Daarna verwater ik de kleur met een waterpenseel. 

En zo werk ik de hele tekening af met de Inktense potloden. Na een 1e dunne laag breng ik het Inktense potlood aan op de plaats waar ik de kleur wil verdiepen. 

Daarna ga ik met een waterpenseel over het potlood heen om de kleur feller te maken , wat juist het leuke is bij de Inktense potloden. Zodra je ze nat maakt worden de kleuren heel intens. 

 Hier is de 2de laag gereed. Om nog meer diepte aan te brengen ga ik met de Coloursoft en Artists nogmaals de afbeelding verder inkleuren (de 3de laag). Op deze manier probeer ik de kleuren voller en dieper te krijgen. 
Als laatste maak ik alle zwarte onderdelen zwarter door deze nogmaals in te kleuren met een zwarte marker, bijv een Molotov marker of een Copic Multiliner. Daarna heb ik de afbeeldingen uitgeknipt en opgeplakt op de Gelli-plate print.Hier nog een close-up van het gezichtje.


Op het internet vond ik deze mooie quote. Deze heb ik geschreven met een zwarte marker. 

tot de volgende keer

groetjes
Miranda

3 opmerkingen: