vrijdag 1 november 2019

Koi's met Daniël Smith Watercolors

Hallo allemaal,

Hier ben ik weer met een nieuwe blogpost. 
Ik mag zo graag met Daniël Smith watercolors werken, daarom laat ik jullie vandaag stap voor stap weer een schildering zien met deze fijne aquarelverf. 

Ik haal veel inspiratie van YouTube, hier zijn vele tutorials en tips met en over watercolors te vinden.
Ik volg al een poosje een YouTube kanaal Let's Make Art, waar iedere week een tutorial geplaatst wordt, zoals ook onderstaande Koi vissen.


Bij bijna iedere tutorial wordt er een mooie outline meegegeven. Een handige houvast vind ik zelf. Deze zijn te vinden op de website van Let's Make Art.

Voordat ik begin veeg ik de achterkant van de print in met donkere pan-pastel en draai dan de print weer om en leg deze op mijn aquarelpapier. 

Met een potlood trek ik de afbeelding over op het aquarelpapier en komen de lijnen door het pan-pastel tevoorschijn (een carbon techniek zeg maar)


Met de kleuren Neutral Tint en Rose of Ultramarine, die ik op een porseleinen bordje met water wat verdun, begin ik de schaduwen van de Koi vissen te kleuren.


Op een speelse en losse manier breng ik de schaduwen aan. Het hoeft allemaal niet te precies te zijn, lekker ontspannend werken.


Ook de vinnen van de vissen geef ik wat schaduwkleuren. De vissen krijgen al wat vorm.


Met de kleur Quinacridone Gold begin ik de rest van de Koi's in te kleuren. Voor het donkerdere effect gebruik ik de kleur Quin. Burnt Orange. Ga hier lekker ontspannend te werk!


De vissen komen door de warme oranje goud kleuren steeds meer tot leven.

Ik gebruik voor deze vissen beide, door Colourstock samengestelde, kleuren sets : Flowers and More en Designers Choice 2019.


Met een "pennen" veeg techniek geef ik de vinnen iets meer kleur. Ik begin in de hoek van een vin en veeg met 1 soepele beweging het streepje uit, en door dit naast elkaar te herhalen ontstaat er een soort waaiertje.
Bij de rugvin zet ik eerst de verticale streep en ga ik dan van boven naar beneden kleine boog veegjes zetten. 


Ik herhaal bovenstaand proces ook bij de vinnen van de andere Koi vis. Hiervoor draai ik mijn papier wel even om.


Dan ga ik verder met de ogen. 
Met Lunar Black zet ik een dun streepje langs de oogbol, en met een half nat kwastje veeg ik dat wat uit over het oranje gedeelte van de vis. Zo ontstaat er schaduw bij het oog. Ook schilder ik de pupil van het ook met een stipje Lunar Black.


Ondertussen breng ik nog wat details aan aan de vis, zodat de vis er niet zo plat eruit blijft zien, maar ook echt ronde vormen lijkt te krijgen. 
Ik heb met verdunde Lunar Black wat schubben op de huid van de vis aangebracht, en de vinnen van beide vissen nog iets bijgewerkt.


En is dit mijn eindresultaat.

Met Lunar Black breng ik nog iets meer kleur aan bij de ogen en werk ik de vissen hier en daar nog een beetje bij totdat ik tevreden ben. 


Hier nog een kleine close-up van mijn Koi geschilderde Koi-vissen.

Ik vond het een erg leuk project om te maken.
Bedankt voor het langskomen en graag tot een volgende keer!


1 opmerking:

  1. Wat een werkje Elise, weer prachtig gedaan en goed uitgelegd, toppie....
    liefs mam.

    BeantwoordenVerwijderen