maandag 30 mei 2022

Magische paddenstoelen

 Ik heb deze stempel van Chocolate Baroque een paar jaar geleden gekocht, maar nog niet gebruikt (herkenbaar?). Dus toen ik hem vorige week weer eens tegenkwam dacht ik “ ja hij is toch wel erg leuk, laat ik die nu eens gebruiken”. 

Ik heb een afdruk gemaakt op Bristol papier en de eerste lagen ingekleurd met Copic Markers. Daarna heb ik Derwent Procolours en Lightfast gebruikt. 


Ik begin met de Copic Markers die ik in dunne laagjes aanbreng. Voor de achtergrond gebruik ik de BG01.


Voor de boom gebruik ik V25. 


Vervolgens gebruik ik V12 en RV21.

Voor de kleinste paddenstoelen gebruik BV00.


De kleur daarna is BV00.


BG11voor de laatste paddenstoelen en de voorgrond. Tijdens het kleuren heb ik besloten de achtergrond donkerder te maken zodat de paddenstoelen los komen van de achtergrond. Ik gebruik hiervoor V91. 


Van de reeds gebruikte kleuren breng ik nog een 2de laag aan. 


Ik ga nu verder met Derwent Procolours en Lightfast kleurpotloden. 
Voor de achtergrond gebruiken midnight blue, light blue en grape. 


Om de roze paddenstoelen wat meer diepte te geven gebruik ik cerise pink. 


Gebruik plum en imperial purple om de kleuren meer diepte te geven. 


Op de kleine paddenstoelen gebruik ik nog extra cerise pink. Very gebruik ik heather en ivory black. Daarna ga ijverden met Derwent Lightfast. 
Voor de steeltjes gebruik taupe en chocolate. Ik werk de paddenstoelen verder uit met heather, Bordeaux, violet, midnight blue, turquoise green, sapphire, pacific blue, blue violet en nightshade. 


Voor de laatste paddenstoelen gebruik ik sapphire, pacific blue, heather en blue violet. Voor de bodem gebruik ik een mengsel van de eerder gebruikte kleuren blue violet, heather, nightshade, violet en turquoise green. 


Als laatste breng ik highlights aan met een Molotov twinmarker white. Een paar van die witte puntjes brengen het onderwerp wat meer tot leven. Daarna vind ik het kleurwerk wel klaar. Door de kleurtjes heeft het een magische uitstraling. Het zou zomaar in een bos bij Alice in Wonderland kunnen voorkomen.



Groetjes, ik zie jullie weer in juni.

Miranda































Geen opmerkingen:

Een reactie posten