woensdag 1 juni 2022

Do what you Love everyday!

 Hallo allemaal,


Juni staat al weer voor de deur. Alles komt weer tot bloei, en dat heeft mij laten inspireren om deze kaart te maken. Ik zal jullie de stappen laten zien, die ik heb gedaan om deze kaart te laten ontstaan.

Op Unsplash heb ik deze foto gevonden en uitgeprint. Met een Derwent Graphic HB potlood heb ik deze bloem na getekend op aquarel papier.

Met de Daniel Smith watercolor kleur Perylene Maroon geef ik het hart van de bloem een basiskleur.

Ook gebruik ik, naast Perylene Maroon, de kleuren DS Jane's Gray en Cadmium Red Med. om het hart van de bloem te vormen.

Voor de blaadjes gebruik ik de kleur DS Rhodinite Gen. Voor de lichte plekken gebruik ik een waterig dunne kleur en voor de schaduw plekken gebruik ik wat meer kleur.

De bladeren die echt veel schaduw hebben geef ik kleur met Perylene Maroon. Voor de steel van de bloem gebruik ik de kleuren DS Cascade Green en Rare Green Earth.

Om de schaduw wat beter aan te zetten, gebruik ik  Derwent Lightfast potloden. Met een scherpe punt kan ik wat preciezer werken. De kleuren die ik heb gebruikt zijn : Lightfast Autumn Red en Merlot.


Met de kleuren Lightfast Dusky Pink, White, Autumn Red, Magenta en Merlot meng ik de schaduwen tot een gewenst resultaat.

Om de steel nog wat meer aan te zetten gebruik ik de Lightfast kleuren Basil en Ivy. Deze kleuren gebruik ik ook voor de schaduw in de overgang van het hart van de bloem naar de bladeren.

Als de bloem het gewenste resultaat heeft, plak ik om en om smalle washi tape over de bloem heen en wrijf ik de open plekken in met Pan Pastel kleur 340.8 Permanent Red Tint


En als je de washi tape weg haalt, is dit het resultaat.


Ik heb de bloemen kaart op een bordeaux rode achtergrond aangebracht en een tekst erbij gestempeld en dan....


Is dit het eindresultaat!! 
Een mooie bloemen kaart met verschillende technieken.

Ik hoop jullie weer te hebben geïnspireerd en graag tot de volgende keer!!











Geen opmerkingen:

Een reactie posten