zondag 22 juli 2018

Making memories with beautiful friends.

Hallo allemaal. 

Onlangs zag ik deze geweldig leuke stempels van Stamping Bella en dacht die vind ik echt te gek om in te gaan kleuren. 
De hele spread, in mijn A5 journal, heb ik gemaakt met PanPastel. 
Ik ben als volgt te werk gegaan.De stempels heb ik afgedrukt met Archival Jet Black, direct op het papier in het journal. Daarna ook afgedrukt op masking papier en deze uitgeknipt en er direct opgeplakt. Dit omdat ik eerst de achtergrond wil gaan maken voordat ik de afbeeldingen in ga kleuren.


Pak wat kleurtjes naar keuze en wrijf deze met een ovale spons, speciaal voor PanPastel over je achtergrond. Deze keer heb ik de achtergrond heel licht van kleur gehouden. 
Bouw je achtergrond op in dunne laagjes. Hierna even fixeren, zodat je achtergrond geen kleur meer afgeeft.


Een tekststempel van Studio Light met Versamark afgedrukt op de achtergrond en daarna licht ingewreven met de blauwe kleur die nog op mijn spons aanwezig was. Vaak is dit nog meer dan voldoende. 


Nog maar een leuk stempeltje, een van de cirkels ook van Studio Light uit de lijn Bloom, ontworpen door Miranda van den Bosch. 
Hierover heb ik heel licht de kleur 430.5 Magenta, aangebracht. 


Rechtsboven in de hoek heb ik een heel klein beetje van de 220.5 Hansa Yellow aangebracht. Is niet perse nodig maar vond het gewoon leuk.


Nu eerst fixeren en de maskers verwijderen. 


Ik begin te kleuren met meisje op de rechter pagina. Eerst heb ik de huidskleur aangebracht. Hiervoor gebruikte ik, 740.8 Burnt Sienna Tint en 380.3 Red Iron Oxide Shade.


Op het blad heb ik de volgende kleuren aangebracht. 680.8 Bright Yellow Green Tint, 680.3 Bright Yellow Green Shade, 640.3 Permanent Green Shade. Al het kleurwerk heb ik gedaan met penseeltjes. 


Voor de bloem in het haar en de jurk heb ik maar één kleur gebruikt, 430.5 Magenta. 
Breng heel licht het eerste laagje aan. Daarna met een iets fijner kwastje het tweede laagje. Herhaal dit tot je tevreden bent. Eventueel kun je met een heel fijn licht vochtig penseeltje nog wat accentjes aanbrengen. Voordeel blijft natuurlijk dat je altijd nog wat uit kunt gummen.


De haren op kleur gebracht met een heel klein beetje 220.5 Hansa Yellow en een klein beetje 250.5 Diarylide Yellow. Omdat het erg weinig haar is kun je er niet teveel verschillende kleurtjes op aanbrengen. Een of twee kleuren is voldoende.


Op dezelfde manier heb ik de twee onderstaande meisje gekleurd. 
De huidskleur zoals hierboven aangegeven staat. 
Voor het linker meisje, de bloem op haar hoofd en haar jurk, 220.5 Yellow, 280.5 Orange en 380.5 Red Iron Oxide. Het was nog een aardig klusje om dat de bloemblaadjes vrij klein zijn. Als je twee kleurtjes gebruikt, denk ik dat je bijna hetzelfde resultaat krijgt. Helaas komen de kleuren wat lichter over op de foto dan in de werkelijkheid.  
Voor het meisje rechts gebruikte ik voor de bloem en jurk, 580.5 Turquoise, 560.5 Phthalo Blue, 520.1 Ultra Blue extra dark. De laatste vooral op de schaduwplekken aanbrengen. 


Omdat ik de achtergrond nog wat leeg vond, heb ik opnieuw de maskers over mijn kleurwerk geplakt. Achteraf is dit een goede leerschool geweest want dat ga ik dus niet meer doen. 
Mijn kleurwerk is er toch wat door beschadigd om het zo maar te noemen. Volgende keer en dat geef ik je gelijk mee als tip, is het beter om eerst ook te stempelen op je achtergrond.  Door de wat kleverige laag van het masking papier is er wat kleur van mijn kleurwerk afgegaan. Helaas kreeg ik dit niet meer hersteld. Ik vermoed doordat er toch iets van het plaklaagje achterblijft. 

Toch heb ik mijn pagina afgemaakt en al met al vind ik het eindresultaat toch nog wel aardig geworden. 


De rondjes er nog op gestempeld. Ook deze komen uit de serie Bloom, van Studio Light. 
Het grasrandje met bloemetjes is van Carabelle.
Deze heb ik afgedrukt met een donkergroene Versafine inkt. 
De zwarte rondjes met Archival. 


Na het verwijderen van het masking papier ben ik zwart gestempelde rondjes in gaan kleuren met een witte Molotow marker. Hierdoor krijg je een wat speelser effect.

Omdat ik de meisje nog wat meer één geheel met mijn pagina wilde laten worden, heb ik alle zwart gestempelde lijntjes overgetrokken met een Molotow Blackliner. Ik gebruikte een 0.05 mm en een 0.1 mm. Dit zijn erg fijne markers. Je kunt natuurlijk nog oneindig doorgaan. Bijvoorbeeld nog wat accenten aanbrengen met potloden etc.. Maar ik wil juist laten zien dat je door alleen PanPastel te gebruiken zowel voor de achtergrond en voor je kleurwerk ook een mooi resultaat kunt bereiken. 
Een tekstje erop is natuurlijk altijd leuk!Ik wens jullie net zoveel plezier met PanPastel als dat ik ermee heb!
Dank jullie wel voor het lezen van deze post en graag tot de volgende keer. 2 opmerkingen: