vrijdag 25 maart 2022

Derwent Coloursoft en Artists

  Vandaag wil ik eens aandacht besteden aan 2 “gouwe oude” kleurmaterialen. Ik heb best wel aardig wat kleurpotloden en deze 2 sets waren een beetje in een donker “vergetelhoekje” terechtgekomen. Dus leek het mij een goed idee deze weer eens te voorschijn te halen. Ik heb het over Derwent Artists en Derwent Coloursoft. Derwent Artist is een klassiek potlood, in veel mooie kleuren die je prachtig kunt blenden. Het is wel een hard potlood, dat werkt toch anders dan een zacht potlood. Derwent Coloursoft is een veel zachter potlood, ook beschikbaar in veel mooie kleuren, het is niet zo zacht en romig als de Lightfast, maar de Coloursoft kleurt prettig.

Ik heb beide sets gebruikt om de afbeeldingen van Dylusions op mijn journalpagina in te kleuren. 

Maar ik begin met een laagje Molotow aquacolor brushes. Door het aanbrengen van een laagje aquabrushes leg je al een goede basis voor je kleurpotlood. Als een soort foundation zeg maar. 


Voor de huidskleur gebruik ik een mengsel van rose petal, skin 1 en een heeeeel klein beetje yellow green. Meng de kleuren apart op je craftsheet met een beetje water en breng een dunne laag aan. 


Ik breng op alle afbeeldingen een dun laagje aan met de aquacolor brushes en ik gebruik de volgende kleuren: light orange, light blue, rose petal, yellow green, skin 1 en deep black. Ik breng alles verdund met water aan. 



Voor de huid gebruik ik van Coloursoft (CS) pale peach, peach, pink lavender. En van de Artists (ART) ash pink, flesh pink,light sienna en soft violet. 


De ogen maak ik groen met dark green, lime green, steel grey (CS) en sap green (ART).


Voor de lippen en de bloemen in het haar gebruik ik van pink lavender (CS) Later voeg ik nog van Plum en magenta (ART) toe. 

Voor de gele bloemen gebruik ik orange (CS).

Beide kleuren bloemen werk ik verder uit met plum en geranium lake (ART). Voor het haar gebruik ik cobalt green en indigo (ART).

De vogel kleur ik groen blauw. Gebruik de light green, sea green (CS) en lime green, light green en green (ART). 


De buik van de vogel is ingekleurd met light green (CS) en lime green en green (ART). 


Voor de overige afbeeldingen gebruik de eerder gebruikte kleuren.
Daarna knip ik alles uit en plak het op mijn journalpagina. Deze is gemaakt in een oud sprookjesboek. 


Als laatste omlijn ik alles met een zwarte marker ( Molotow blackliner) en maak ik alle elementen nog iets zwarter. Voor de highlights gebruik ik een Molotow twinmarker white. 

En dan is mijn pagina klaar.
Het was fijn om de Coloursoft en Artists kleurpotloden weer eens te gebruiken. Ik ga ze zeker niet meer zo diep wegstoppen in de kast. 

Groetjes
Miranda










 






Geen opmerkingen:

Een reactie posten