dinsdag 10 mei 2016

Kleuren met Aqua Twins

Hallo kleurders,
Vandaag wat uitleg over het werken met de nieuwe loot aan de stam van Colourstock.


Materialen die je nodig hebt

Dit is een blogpost, waarin ik jullie m.b.v. foto's en wat tekst wil proberen te laten zien, hoe fijn het kleuren met de Aqua Twin is.
Je kunt met kleurmiddelen op waterbasis op verschillende manieren werken. Ik laat zien wat ik het fijnste vind, maar laat ieder met deze markers werken in zijn eigen techniek. Vaak komen er vragen hoe ik de randjes in mijn kleurwerk voorkom. 
Dit doe ik door te werken met een waterpenseel de Aqua Squeeze pen en de Blender vloeistof, zo bouw je geleidelijk aan de kleur op. De blendervloeistof laat de inkt minder snel in het papier trekken, waardoor je hem nog alle kanten op verplaatsen kunt.


Bij het kleuren gebruik ik een Squeeze penseel gedoopt in de blendervloeistof. Voor het maken van schaduwen en achtergronden, doe ik de vloeistof in een Squeeze penseel 2 mm. 
Het werken met de Blender Pro is ook handig, dit lijkt op hetgeen je doet bij kleuren met potlood en een papierstomp in terpentine. Maar niet alles tegelijk, eerst mijn meest gebruikte methode. 


Op een kunsstofplaatje of een acrylblok breng ik de kleuren Aqua Twin aan, scribbel met de brede punt over je plaatje. Doe een druppel Blender vloeistof op het plaatje. Neem wat blendervloeistof op je Squeeze penseel en doop de punt in je inkt.
Breng vanuit het midden de inkt aan in een vlak, draai rondjes van binnen naar buiten toe. Misschien moet je tussen door de kleur even afdeppen op een doekje en wat schone vloeistof opnemen.
Ik gebruik aquarelpapier  Terschelling glad 300 gram, dat bevalt me het beste.


Als je de onderste bladeren klaar hebt, ga je werken aan de bovenste, die mogen wat lichter zijn. Steeds vanuit het midden kleur opbrengen, breng ook wat extra kleur aan in de "vouwtjes "aan de buitenkant van het blad. Herhaal net zo lang tot je tevreden bent, zorg dat je lichte plekken houdt. Je kunt eventueel met je 2mm Squeeze gevuld met blendervloeistof nog wat kleur weghalen, dep dit dan weg met een stukje keukenrol.


 Voor het maken van diepe schaduwen zet je wat inkt rechtstreeks met de penseelpunt van je marker op de plek, verdeel die weer met een bijna droge Squeeze.


Maak je viooltje af met enkele dotjes met een Molotow witte marker (p.s. dit is bij mij de enige die echt wit blijft)!
******************************
Je kunt ook erg mooi werken door verschillende kleuren inkt in laagjes over elkaar aan te brengen.
Hieronder zie je hoe ik dat doe.Dit zijn de gebruikte kleuren, breng eerst een dun laagje paars aan en aan de andere kant oranje met een beetje geel.


Meng de kleuren naar elkaar toe met de Squeeze gedoopt in blender vloeistof. Bewerk zo elk bloemblad.


Ik was mijn lichtplekken kwijt geraakt, daarom, nam ik het 2 mm penseel gevuld met blendervloeistof en maakte die delen wat vochtig om ze daarna af te deppen met keukenrol.


Hier zijn weer wat meer lichte plekken.

De komende weken zal ik meer tutorials over het werken met de Aqua Twin plaatsen.

Op zondag 29 mei mag ik hiermee een demo geven bij Creatief Centrum in Heesch. Ik combineer daar het inkleuren met het werken met de Gelli Plate. Wie weet tot ziens.

groet Diny


4 opmerkingen:

 1. Mooi zo om deze stappen te zien en te zien dat deze inkt ook echt mooi blende, er blijven geen vlekken of streepjes achter! En ik sluit me zeker aan bij het feit dat Molotov wit de beste acrylmarker is!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig Diny. Bedankt voor de duidelijke uitleg. Miranda attendeerde mij hierop
  ben blij dat ik dit heb gezien.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. bedankt voor de duidelijke foto's en uitleg,heb al wat besteld,ben er helemaal blij mee,wat is het verschil tussen blendervloeistof en water?

  BeantwoordenVerwijderen