maandag 28 februari 2022

Meisje met rode haren


Goedemorgen allemaal,

Op alweer de laatste dag van de maand februari is het aan mij om het blog te vullen met kleur.

Ik doe dat met een greyscale digi van Julia Spiri. Het grijs in de digi kun je gebruiken als leidraad voor waar in je kleurwerk schaduw moet komen. Ik printte deze mooie dame op het Perfect Colouring Paper.

Ik gebruik eigenlijk altijd een vaste set Copic Markers voor het kleuren van huid, maar ga het deze keer eens met andere nummers proberen. Soms moet je eens lekker buiten je comfort zone gaan, toch? Ik pakte de E50, E51, E21, E11 en de E13.


1) Met de E50 breng ik een eerste laag inkt aan.
2) Met de E11 zet ik heel dun aan in de grijze schaduw.
3) Met de  E21 blende ik de E11 wat naar binnen toe uit.
4) Dit trok ik nog wat verder met de E51.


5) Om met mijn lichtste kleur, de E50, te stoppen. Je ziet dat ik nog niet haar hele huid heb gekleurd, dat doe ik pas op het laatst.
6) De tweede laag ben ik begonnen met de E13.
7) Deze blende ik wat uit met de E11.
8) En daarna weer de E21 om dit wat uit te blenden.


9) Ne de op één na lichtste kleur, de E51. Nog steeds zie je wat wit van het papier.


 10) Met de E50 blende ik alle kleuren tot een mooi geheel. Ik ben niet ontevreden en ga deze kleurenreeks zeker opschrijven en vaker gebruiken. Ze heeft een lekker zonnig tintje!

Ik ben nog een stapje verder gegaan wat betreft het buiten mijn comfort zone gaan. Normaal pak ik de kleuren van te voren bij elkaar die ik wil gaan gebruiken en op een stukje papier test ik dan of ik de kleur verlopen mooi vindt. Nu heb ik gewoon wat bij elkaar gepakt en ben ik begonnen. 

Gaandeweg was ik niet helemaal tevreden met de kleur die ontstond en heb ik bij de tweede laag wat kleuren veranderd. Ik heb ook hier foto's van gemaakt en laat alles weer stap voor stap zien aan jullie.

1)  De eerste laag inkt bracht ik aan met de YR02. Ik trek bij het kleuren van de haren allemaal lijntjes die steeds verder naar het midden gaan, zodat ze elkaar op een gegeven moment gaan raken.
2)  De R59 pakte ik bij de eerste laag als donkerste kleur. Ik begin altijd voorzichtig.
3)  Met de R29 trek ik de R59 wat verder naar het midden. Tijdens het kleuren draai ik wel steeds mijn werk, zodat ik de lijntjes altijd van mij af beweeg tijdens het kleuren
4) Met de YR04 sluit ik de eerste laag af.


5) Ik vond het niet donker genoeg en pakte voor de tweede laag de RV99 als donkerste kleur.
6) Daarna was de R89 aan de beurrt.
7) De R59 bebruikte ik ook al tijdens de eerste laag en nu ook weer.
8) Daarna besloot ik de YR07 ook toe te voegen aan mijn kleurenpallet. Dit stukje haar is nu bijna helemaal voorzien van allemaal streepjes.


9) Ik gebruikte de YR04 als laatste om de laatste witte streepjes kleur te geven. Als ik twijfel of ik het donker genoeg vind ga ik altijd eerst de rest inkleuren en kijk dan weer. Beter later nog wat toevoegen dan teveel in één keer.


Op de close-up van het haar als het helemaal is ingekleurd. Je kunt hier mooi het kleurverloop zien.


Ik heb de volgende kleuren gebruikt voor de bloemen en de blaadjes

Roze  - RV55, FRV1, RV52 en RV10
Groen -  YG13, YG25, YG67 en G28

Bij de bloemen en blaadjes moest ik wat 'creatief' zijn omdat ik dat niet erg goed kon zien. Ik weet dat je tijdens het printen nog kunt spelen met de kleuren waarin je afdrukt, misschien moet ik daar de volgende keer eens naar kijken.

De nerven in de blaadjes heb ik er in getekend met een donkergroene potlood van Lightfast.
Ook vond ik het oog en de lippen nog wat niks zeggend en heb ik ook daar wat zitten spelen met de Lightfast potloden. En met een witte Molotow marker heb ik de witte stipjes in de bloemen en het oog aangebracht.

Ik hoop dat jullie het een inspirerende post vonden en ook eens lekker buiten je comfort zone gaan met het inkleuren.

Een hele fijne maandag en graag tot de volgende keer!





7 opmerkingen: