zaterdag 21 mei 2016

Vissen

Hallo bloglezers, 

Wat heb ik toch een grote collectie bloemenstempels. Het is niet omdat ik even genoeg had van de bloemen, maar meer om ook de andere stempels weer eens de gelegenheid te geven het papier te raken. Daarom ging ik dit keer voor de vissen; het was nog een beste uitdaging.


Op een stuk papier heb ik eerst PanPastel aangebracht. Ik gebruikte 5 kleuren: Bright Yellow Green Shade (680.3), Bright Yellow Green (680.5), Briht Yellow Green Shade Tint (680.8), Red Iron Oxide Tint (380.8) en Neutral Grey (820.5).


Ik werk op Schut Artist Drawing Paper 225 grams. Stempel met Versamark een groot ornamentstempel (ARTSpecially) over de PanPastel-laag. Spons de afdruk met Pan Pastel Rich Gold (911.5).Fixeer je werk voor je verder gaat.
Kleur delen van de achtergrond in met potlood. Gebruik contrasterende kleuren.


Stempel met Memento Luxe inkt Teal Zeal de 'bellen' (Design by Ryn). Geef wat accenten in de bellen met een zilverpen.


Stempel met Memento Luxe Flanel Grey de zeeanemonen (Art Journey Fish). Laat de stempelinkt steeds goed drogen voor je verder gaat. Het is een pigment inkt die niet al te snel droogt. Je kunt natuurlijk ook even de heattool gebruiken om te drogen.


Dan heb ik bovenaan het papier nog wat 'zeewier' (Art Journey Nature 2) gestempeld met Memento Luxe Olive Groove.


Op een apart stuk Schut papier heb ik PanPastel Rich Gold en Bronze (930.5) aangebracht. Hierover heb ik met Memento Luxe Espresso Truffle de vissen (Art Journey Fish) gestempeld. De PanPastel geeft een parelmoereffect. Laat de vissen goed drogen voor je ze uit gaat knippen.


De randen van het papier heb ik bewerkt met Memento Luxe inkt Espresso Truffle. Dit doe je door voorzichtig het inktkussen even tegen de rand van het papier te drukken.
Ook de randen van de vissen heb ik donkerder gemaakt met een bruin potlood, zo valt het witte randje minder op.
Plak de vissen op je kaart en je bent klaar.Zoals ik schreef was het een uitdaging. Toch heb ik lol gehad bij het maken van deze kaart en ben tevreden over het eindresultaat.Tot de volgende keer!

3 opmerkingen: