maandag 20 februari 2017

Dreamer


Hallo lieve volgers, 

Recent zijn er erg gave masks verschenen van Pronty en een ervan heb ik gebruikt voor mijn blogpost. 
Voor deze blogpost heb ik gewerkt op fluweelkarton ook wel papier met korrelstructuur genoemd. 


 Ik ben begonnen met het opzetten van de volgende twee PanPastel kleuren, 680.5 Bright Yellow Green en 560.5 Phthalo Blue, met de ovale spons. Deze vind ik erg fijn werken als je een egale ondergrond wilt hebben. 
De kleuren zijn licht opgezet omdat ik er nog het een en ander overheen wil gaan zetten. 
Deze onderlaag heb ik gefixeerd.


Dit vogel mask van Pronty heb ik erop geplaatst en even op een paar plaatsen vastgeplakt, op mijn "werkpapier" om verschuiven te voorkomen. 
Hier ga je nu met een verfroller of een dauber een laagje Versamark op aanbrengen. Zorg er wel voor dat je niet over de ronding van je mask heen werkt. Ander zul je dit zien op je PanPastel werkje. 


Haal het mask eraf en dep voorzichtig met de spons met je blauwe PanPastel over de plaatsen waar je de Versamark aangebracht hebt. Na het deppen ga ik pas wrijven. Dit doe ik om te voorkomen dat je Versamark vlekken krijgt. Zeker als deze nog nieuw is kan dat voorkomen. Opnieuw fixeren.


Daarna ben ik met wat tooltjes zoals hierboven op de foto wat kleur aan gaan brengen op onderdelen uit het mask die ik toch wat naar voren wilde laten komen. Op sommige delen heb ik dit wat uitgewreven met een van mijn vingers. 


Nu zit er naar mijn mening voldoende PanPastel op en wordt het tijd om met de afwerking aan de slag te gaan. Ook de vogel is nog niet zoals hij moet worden. Die mag er namelijk best wat meer uitspringen. 


Door een stempel rondom de afbeelding te gaan plaatsen krijg je wat meer diepte in het geheel. Dit is een stempel van Visible image uit een van de nieuwste sets. Ik heb hiervoor de inkt Olypmia Green van Versafine gebruikt. Meestal gebruik ik dan een "tweede" afdruk van de stempel. 


Ik wilde er toch ook nog iets op stempelen vandaar de kat. Hiervoor mijn misti gebruikt met Versafine Onyx Black omdat je dit zeker op fluweelkarton niet in één keer mooi zwart kunt krijgen. 


Tekst ernaast...wie nu de dreamer is daar ben ik nog niet helemaal uit de kat of de vogel! Dat laat ik aan jullie verbeelding over. 

De gebruikte PanPastel kleuren zijn:
Achtergrond: 
680.5 Bright Yellow Green
560.5 Phthalo
Op de takken en boomtakken: 620.5 Phtalo Green
220.3 Hansa Yellow Shade
270.1 Yellow Ochre ex.dark
430.5 Magenta
780.8 Raw Umber tint
Het is wat moeilijk aan te geven wat ik waar exact gebruikt heb omdat dat toch een beetje op gevoel gaat, op een gegeven moment denk je, oh hier nog een beetje van die kleur etc.
Vogel: 
280.5 Orange
380.5 Red Iron Oxide
740.3 Burnt Sienna Shade
780.8 Raw Umber tint
De vogel, dit zie je in het eindresultaat van de post is nog verder uitgewerkt met Coloursoft potloden van Derwent. 


Toen ik er zo naar keek dacht ik ik wil nog iets met de stempel waarmee ik het geheel omlijst heb. 
Mijn Versamark pen gebruikt en een transparante embossingpoeder. Uiteraard wel even verwarmen met je heattool.


Ja, en toen nog de vogel die toch echt nog wat meer kleur en detail nodig had om naar de voorgrond te komen. 

Deze is ingekleurd met de Coloursoft potloden van Derwent. 
Hiervoor zijn diverse kleurtjes gebruikt. 
Van PanPastel zijn zoveel mogelijk de kleuren gebruikt uit Diny's favorites. Hier zitten voornamelijk kleuren in die eindigen op het nummer 5 en een paar 3 nummers. Deze basisset is voor mij echt onmisbaar. 


Uiteindelijk is dit het resultaat geworden. Ik zou zeggen ga ook eens op deze manier aan de slag met PanPastel is toch net weer even wat anders en best heel leuk om te doen!

Fijne dag allemaal. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten