vrijdag 13 november 2015

it's okay not to be perfect


Ik kan rustig zeggen dat het verslavend is om te werken met de Gelli-plate. Als je eenmaal bezig bent is het moeilijk stoppen. Zeker als je de mooie acrylverf van Ara daarbij gebruikt.
Dit keer heb ik aan de verf een drupje slow drying medium toegevoegd, waardoor de verf langer vochtig blijft en je een nog mooiere ghostprint kan maken. 


Na het inrollen van de verf op de plate (met een beetje slow drying medium dus) heb ik met afvalmateriaal wat patronen aangebracht. Hier heb ik bubbeltjesfolie gebruikt en een plastic vleeswarenschaaltje. 


Dit is de ghostprint van de vorige afdruk. Na de eerste afdruk bliijft er vaak nog veel verf op de plate achter en daar kan je dan nog een mooie tweede afdruk mee maken (de ghostprint).
gebruikte kleuren Ara zijn: metallic purple en magenta
Voor de tweede laag gebruikt ik metallic turqouise Ara verf (weer met de slow drying medium) en wat uitgestanste bloempjes. Bij het maken van de afdruk laat ik de bloemen liggen zodat er op die plek nu geen verf komt. je ziet dan de eerste laag naar voren komen. 

gebruikte Ara verf: metallic turquoise


Van de eerste laag ben ik helaas vergeten een foto te maken, maar de ghostprint heb ik nog wel.Er zat nog zo veel verf op de Gelli-plate dat ik nog een derde afdruk heb kunnen maken. Dankzij de slow drying medium. 


Ik heb gekozen voor de eerste afdruk, in de rondjes heb met modeling paste en een stencil van Dutch Doobadoo bloempjes aangebracht. 

Als laatste laag heb ik metallic black van de Ara verf gebruikt. 


En dit is het eindresultaat. De bloempjes van modeling paste zijn nog ingekleurd met parelmoerverf. De kolibrietjes zijn van Design by Ryn en ingekleurd met Copic Markers.  Ik heb gebruikt:
YG 03, 06, 17
BG 02, 05, 07, 09
B 63, 66, 79
RV 01, 06, 14, 17, 19
E 44,47

groetjes en tot de volgende keer


4 opmerkingen:

  1. Schitterend gedaan Miranda Groetjes Marja

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Love the process photos showing how the piece came together. Gorgeous colours and placement of the hummingbirds too!

    BeantwoordenVerwijderen