woensdag 5 april 2017

Sweet little girl


Hallo lieve volgers, 

Ik heb weer heerlijk zitten kleuren met PanPastel. Tja daar kan ik nu eenmaal niet genoeg van krijgen. Wat is dat toch genieten.
De digitale stempels van Mo Manning kun je daar heel goed voor gebruiken. 
Het resultaat dat je krijgt is uiteraard afhankelijk van de papiersoort die je gebruikt. Deze keer heb ik gekleurd op Fabriano, Bristol.


Voor de huid kom ik steeds weer uit op dezelfde kleurtjes omdat deze mij nu eenmaal goed bevallen. Maar ik weet zeker dat er ook andere combinaties mogelijk zijn. Dit zijn de kleuren die ik gebruikt heb, 380.3 Red Iron Oxide tint, 740.3 Burnt Sienna shade en 380.5 Red Iron Oxide. 


Op de handdoek ben ik begonnen met het opzetten van kleur 220.5 Hansa Yellow. Werk vanuit de plek waar je het het donkerst wilt hebben. Voor mij is dat in ieder geval de prettigste manier om te kleuren. 


Over de gele kleur, ook weer met mijn kwastje, wat 280.5 Orange aangebracht. Met kwastjes kun je wat subtieler kleuren. Ik bedoel daarmee in hele dunne laagjes, wil je meer kleur breng dan een extra laagje aan. 


Als laatste een klein beetje 340.5 Permanent Red op de plaatsen waar ik het het donkerst wil hebben. Natuurlijk zou je ook oranje over kunnen slaan en alleen met rood en geel werken. Doordat de kleuren zich met elkaar mengen krijg je oranje in de overgangen, misschien net een wat ander tintje. 


In dezelfde kleurtjes de handdoek om haar lichaam. Op de komkommer nog twee tintjes groen maar een heel klein beetje uiteraard. 640.8 Permanent Green en 660.5 Chrome Oxide Green.
Ik heb twee van deze leuke meisjes ingekleurd. Natuurlijk even gekozen voor een ander tintje. 


Het is echt al een poos geleden dat ik scrappapier gebruikt heb bij het maken van een kaartje. Ik dacht waarom niet laat ik dat weer eens een keer doen. Eerst heb ik nog wat PanPastel aangebracht rondom het meisje met een wat dikkere penseel. Ik heb gekozen voor twee kleurtjes 520.5 Ultramarine Blue en 560.1 Phthalo Blue extra dark. Op de komkommer en haar wangetjes nog een beetje wit van een Molotow marker. 


Kaartje twee, net weer even anders. Nog een stans gebruikt en wat van de uitgestanste stukjes op de kaart geplakt. Wat lijntjes aangebracht met een Copic Multiliner in het zwart en ook een witte Molotow marker gebruikt. Nog wat leuke stempeljes erop en klaar is het kaartje. Ingekleurd met 430.4 Magenta, 430.3 Magenta Shade en 430.1 Magenta extra dark.


Ik heb het weer erg leuk gevonden om iets voor jullie te maken. Kleur je nog niet met PanPastel dan moet je dat zeker eens gaan proberen! Heb je hier vragen over stel ze gerust. 
Heel veel kleurplezier!


6 opmerkingen:

 1. Hoi Yvonne,
  Wat mooi zeg! Vooral die oranje!
  Ik ben sinds kort hooked on panpastel en wauw, dat je dit er mee kan doen!
  Prachtig!

  X
  Diana
  Diana's Creations

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zijn beiden leuk!!!

  Hartelijke groeten,
  Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 3. erg mooi .ik ben ook beginnende panpastel gebruiker.moet nog veel leren zie ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ze zijn erg mooi, ik moet ook maar eens zo proberen er mee te werken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel mooi gedaan Yvonne

  Groetjes
  Nadia x

  BeantwoordenVerwijderen