zaterdag 26 december 2015

Little drummerboy


Het is vandaag alweer 2e kerstdag. Ik hoop dat je een heerlijke, fijne en gezellige kerst mag beleven. Kerst is natuurlijk niet compleet zonder kerstmuziek. Het liedje The Little Drummer Boy inspireerde mij om deze kaart te maken. Deze mooie afbeelding past perfect bij dit liedje.


Als ik een plaatje ga inkleuren dan begin ik altijd met de huid. De kleuren die ik hiervoor gebruikt heb zijn E000, E01, E04 en E21.


Om te voorkomen dat ik kleur zou krijgen op de veters, knopen, drumstokken, hondensjaal en riem heb ik er een laagje Molotow Grafx Art Masking Liquid op gedaan. Dit is vloeibare maskeervloeistof in een handige marker. Na het drogen zie je dat het een blauw kleurtje krijgt. Als je alles gekleurd heb wrijf je heel gemakkelijk dit blauwe laagje weg.


De jas, pet en schoenen heb ik met bruin gekleurd. Ik werk heel graag met Copic Markers omdat je steeds weer laagje op laagje kunt aanbrengen. Als de schaduw niet donker genoeg is ga je er gewoon nog een keer overheen met je kleur en zo bouw je langzaam je kleur op.


De sjaal en trommel heb ik hier gekleurd met de lichtste kleur blauw B91. In het sjaaltje van de hond zitten allemaal kleine stipjes waar ik de maskeervloeistof op gedaan heb. Je kunt nu gewoon met de blauwe Copic erover heen kleuren zonder bang te zijn dat je stippen dus gekleurd worden.


Als ik kleur werk ik meestal met drie a vier verschillende kleurtinten. In dit geval  B91, B95, B97 en B99.


 De broek en hond heb ik grijs gekleurd. Ik vind het een mooie combinatie bij het blauwe en bruin in de rest van de afbeelding. Je ziet hier nu in het sjaaltje van de hond dat ik de maskeervloeistof heb weggehaald, de stippen zijn nu mooi wit gebleven.Als extra heb ik op de rand  van de trommel nog met een goudkleurige glitterpen gekleurd en ik heb de trommel een glitterlaagje gegeven zodat het echt metaal lijkt.

Deze kleuren heb ik gebruikt:
Blauw: B91, B95, B97 en B99
Bruin:E41, E43, E44, E47 en E49
Grijs:T1, T3, T5 en T7
Gezicht: E000, E01, E04, E21

Ik hoop dat je iets aan deze tips hebt over het werken met de Molotow marker, het maakt het kleuren nog veel leuker! 

Ik wens je nog een fijne tweede kerstdag toe en een fijne jaarwisseling, tot volgende jaar.

5 opmerkingen:

 1. Ten eerste natuurlijk prachtig gekleurd en ten tweede bedankt voor de tip om de Molotow marker te gebruiken voor dingen zoals veters en knoopjes. Die had ik zelf nog niet bedacht.
  Grtz Janette

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Graag gedaan. Fijn te horen dat je iets kunt met mijn tips.

   Verwijderen
  2. Graag gedaan. Fijn te horen dat je iets kunt met mijn tips.

   Verwijderen
 2. Wat schitterend gekleurd. Bedankt voor de tip van die marker. Maar eens kijken of ik die ergens kan vinden.

  liefs Heidie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie kleurcombinatie Brenda, en daar had ik nog nooit aan gedacht om die markeervloeistof daar voor te gebruiken. Heb die idd. ook liggen. Bedankt voor de tip!

  BeantwoordenVerwijderen