dinsdag 7 juli 2015

friends are angels.......Hallo allemaal,

Vandaag mag ik jullie weer een kaartje laten zien. Dit keer heb ik weer eens wat design papier gebruikt en een lay-out gemaakt. Natuurlijk kon ik het niet laten om weer een gezichtstempel te nemen en deze te kleuren met de Copic markers. De kleuren van de Copic markers staan vermeld op elke foto.

Stap voor stap hoe ik gekleurd heb:
gestempeld met Memento Desert Sand, zo heb je geen harde contourlijnen


Ik heb eerst de schaduw aangegeven......hier zijn natuurlijk diverse technieken voor mogelijk. Je kunt ook kiezen om eerst het gehele gezicht met de basiskleur te kleuren en dan pas met de schaduw te beginnen. Probeer gewoon eens de diverse mogelijkheden uit en kijk wat je het prettigst vindt.


De basiskleur geheel eroverheen gezet


Met de BG 10 de schaduw van het gezicht ook nog wat aangegeven en aan de buitenzijde van de afbeelding met een soort aquarel effect


De buitenzijde verder uitgewerkt met de kleuren B45-BG10-E21. Later blijkt dat het te blauw is voor bij de kaart en heb ik nog wat BG93 en G00 gebruikt om het geheel groeniger te maken.


Daarna de eerste laag van het haar met E11 en dan E35


daarna de lagen E35 en E57, steeds blend ik dan weer wat met E21 en E00
En dan de bloemen nog....de eerste laag helemaal met YR 31 en dan het accent rondom het hart met YR 23, blenden met YR31 en dan een donkerder accent met de YR 04 en tenslotte met YR 07. Tot slot wat accenten met de witte Molotov marker.Het eindresultaat op de kaart met de mooie tekst: ' Friends are angels without wings' 
Op de kaart kun je zien dat ik de kleur naast de bloemen wat aangepast heb met een groenere tint zodat het geheel mooier bij elkaar past.


Hoop je geïnspireerd te hebben en tot de volgende keer!


6 opmerkingen: